Artikel top billede

Ny topchef til Silkeborg Data

Silkeborg Data får ny direktør, der afløser den mangeårige topchef Mogens Jespersen ved roret. Se her, hvad den nye direktør, Brian Busk, har af planer.

Brian Busk overtager tømmerne i Silkeborg Data, hvor han afløser den mangeårige topchef Mogens Jespersen, der har siddet på posten i 15 år.

Selv om Brian Busk formelt netop har overtaget stillingen og placeret sig i chefstolen, har han længe opereret som en del af selskabets øverste top.

Han har således i en årrække har været udviklings-chef i selskabet og dermed udgjort ledelsen sammen med Mogens Jespersen, der i den seneste tid har taget sig af det fremadrettede strategi-arbejde, mens Brian Busk har taget sig af den daglige drift.

"Parløbet med Mogens Jespersen har været en slags træningsperiode for mig. Jeg har jo vidst, at jeg skulle være administrerende direktør i selskabet i halvandet års tid," siger Brian Busk.

Jyske Bank

Silkeborg Data ejes 100 procent af Jyske Bank, der også stod bag stiftelsen af selskabet i 1966 sammen med en række midtjyske erhvervsdrivende, der dengang ønskede et centralt sted til datahåndtering.

Jyske Bank købte de øvrige ejere ud i 1975, men har ikke selv været kunde hos Silkeborg Data siden 1992, hvor banken flyttede sit eget it over til sig selv.

Siden har Silkeborg Data fokuseret på løn- og personaleadministration til det offentlige. Og dette fokus vil blive bibeholdt med den nye kaptajn ved roret, hvor der ikke vil blive rokket ved den kurs, som selskabet har.

"Vi fortsætter fuldstændigt ud af den linie, der allerede er blevet lagt. Vores mission skal fortsat være i endnu højere grad at hjælpe med til at få den offentlige sektor til at fokusere på det, som den er god til og ikke på administrationen, som vi kan tage os af. Det er den vej, som vi vil bygge videre på," siger Brian Busk.

Silkeborg Data har i dag fire ud af fem regioner samt otte kommuner i kundedatabasen. Inden længe er der en håndfuld udbud under opsejling, som kan føre til yderligere ordrer i bogen.

"Vi er gode til at vinde det, som vi byder på, og et af vores mål er jo at fastholde regionerne og kommunerne og så vækste stille og roligt. Silkeborg Data har ingen ambitioner om en voldsom vækststrategi, der er båret af opkøb. Vi er meget tilhængere af organisk vækst," siger Brian Busk.

Stabilitet, stabilitet, stabilitet

Netop stabiliteten vægter tungt i kulturen hos Silkeborg Data. Og sådan vil det blive ved med at være, fortæller Brian Busk, der selv har været i Silkeborg Data i 12 år.

"Vi har meget nære og langvarige relationer til både kunder og ansatte. Vi har kunder, som har været hos i 25 år, og netop fastholdelse er jo en af de udfordringer, som vi altid skal håndtere. Siden vores kunder er offentlige, skal de i EU-udbud, og det betyder, at vi altid skal være fremme i skoene og have en klar ide om, hvad de har brug de kommende tre år," siger Brian Busk.

Silkeborg Data har for tiden 135 ansatte samt en mindre udviklingsafdeling i Polen. Det er en håndfuld flere end sidste år. Der er netop blevet ansat nogle stykker yderligere, og ifølge Brian Busk er der kun gode takter for de fremadrettede aktiviteter at fortælle om.

Selskabet har netop afsluttet regnskabsåret, som ifølge Brian Busk har været meget fremgangsrigt.

De enkelte tal er endnu ikke offentliggjort, men direktøren fortæller, at omsætningen er øget med omkring 15 procent i forhold til 2008, hvor Silkeborg Data omsatte for 129 millioner kroner.

Resultatet landede i 2008 på 11,1 millioner kroner. Det er også blevet forbedret i 2009, men dog ikke i samme størrelsesorden som omsætningen, da Silkeborg Data har sat større beløb af til investeringer.

"Nøgletallene er over vores budget, og det er vi rigtigt godt tilfredse med," siger Brian Busk, der peger på, at Silkeborg Data med sit fokus på offentlige kunder ikke er konjuktur-følsom på samme måde som mange selskaber, der fokuserer på det private erhvervsliv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere