Googles Nexus One: Lær den at kende her

Kan Googles Nexus One vælte verden? Få et bud her og se, hvad Nexus One egentlig er for en størrelse - og hvad den ikke er.

Computerworld News Service: Google er klar med Nexus One.

Hypen op til lanceringen af telefonen har været skyhøj, og Google har selv været fremme i skoene i fasen op til lanceringen.

Og nok også højere end apparatet kan honorere. Nexus One er trods alt ikke en telefon, der kan tæske ethvert andet apparat af banen. Men det er en bemærkelsesværdig kraftig telefon, der helt sikkert vil udvide Androids voksende fodfæste på smartphone-markedet.

Her følger et nærmere kig på, hvad Nexus One er - og ikke er.

Hvor hurtig er Nexus One?
Kort sagt: Virkelig hurtig. Nexus One kører på en 1 GHz Qualcomm Snapdragon-processor. Til sammeligning kører Motorolas Droid på en 550 Mhz ARM Cortez-A8 processor, mens Apples iPhone kører på en 600 MHz-chip.

Nexus Ones RAM på 512 MB er også to gange større end den, der sidder i både Droid og iPhone.

Hvor god er skærmen
Nexus One har en 3,7 tommer OLED 480x800 pixels skærm. Faktisk er skærmen på Motorolas Droid en kende større, men den kører til gengæld på TFT-LCD-teknologi.

Mens Droids skærm bliver betragtet som bedre end iPhones 3,5 tommer-skærm, står OLED-skærme typisk skarpere og med klarere farver end TFT-LCD-skærme.

Det kan du blandt andet se på denne YouTube-video, hvor de to teknologier bliver sammenlignet.

Vil alle Android-telefoner blive opdateret til 2.1?
Ikke nødvendigvis. Det er dog sikkert, at både Droid og Droid Eris vil blive opdateret. Det er ikke muligt at sige noget sikkert om andre Android-modeller endnu.

HTC har indikeret, at visse HTC-modeller vil blive opdateret til 2.1.

Googles Andy Rubin forklarer dog, at visse ældre Android-modeller måske ikke vil være i stand til at understøtte en komplet opdatering på samme måde, som ældre pc'er ikke kan få fuldt udbytte af de nyeste Windows-versioner.

Er der noget nyt ved Nexus One bortset fra softwaren?
Der er tilføjet et par mindre interessante detaljer i hardwaren, men ikke noget, der kan få klokkerne til at bimle.

Forsiden er udstyret med en trackball, der også fungerer som et flerfarvet status-lys. Det har også en lys-sensor, der automatisk kan justere lys-sætningen på skærmen alt efter omgivelsernes lys, ligesom Nexus One har et system til lyd-reduktion, der kan reducere støj i omgivelserne, når man telefonerer.

Er Nexus One låst? Eller kan enhver bruge den?
Det er kompliceret. På det amerikanske marked, hvor Nexus One lanceres, kan man godt købe Nexus One i en ulåst version. Den koster knap 2.800 kroner. I den låste version, der kører på T-Mobiles netværk, koster den 900 kroner.

Imidlertid vil den ulåste version alene kunne køre på GSM-netværk, hvilket udelukker mange operatørers netværk. Hertil kommer, at der er forskel på de amerikanske udbyderes netværk, hvilket yderligere udelukker funktionaliteter på en stribe netværk.

Google har planer om lancere modeller, der er specielt tilrettet andre amerikanske udbydere med tiden.

Kan Nexus One købes andre steder end på Googles webside?
Ikke endnu. Det betyder, at man ikke kan prøve Nexus One i butikkerne.

Se stort billedgalleri af Nexus One her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.