Den næste mobil fra Google får fokus på erhverv

Googles nye Nexus One mangler en bestemt feature for at blive interessant for erhvervskunderne, som Google rigtigt gerne vil have fat i. Det kan der blive rådet bod på med Nexus Two.

Computerworld News Service: Det er muligt, at forbrugerne vil synes, at Googles smartphone, Nexus One, er fed, men Google vil ifølge Googles Andy Rubin fremover gå på jagt efter en helt anden gruppe med sine telefoner, nemlig erhvervskunderne.

Nexus One er produceret af HTC, der også har produceret andre Android-telefoner som eksempelvis G1, MyTouch 3G / Magic og Hero.

Den ny mobil er en fin tilføjelse til sortimentet af Android-telefoner til forbrugere, men Nexus One mangler et fast greb om erhvervskunderne, da den ikke har noget fysisk tastatur.

Hardware-tastatur på vej
Dette problem har Google dog planer om at håndtere med den næste version af Nexus One (Nexus Two?), som vil få et hardwaretastatur.

Andy Rubin fra Google, som stod bag skabelsen af styresystemet Android, giver dog ingen yderligere detaljer.

Denne nyhed kommer lige i hælene på Googles offentlige lancering af Nexus One i sidste uge, som gav krusninger gennem hele smartphone-branchen.

Google har tidligere udtalt, at virksomheden ikke vil producere telefoner. I stedet har selskabet valgt at få Nexus One produceret af HTC under Googles varemærke og derefter sælge den med eller uden kontrakt fra Googles website.

Google håber på at konsolidere Androids position i markedet gennem en vifte af enheder, der kører mobilstyresystemet heriblandt virksomhedens egen Nexus One.

I de seneste måneder er Motorola begyndt at komme med overskrifter med lanceringen af det tidligere flagskib for Android-platformen, mobilen Droid (som sælges i USA under Verizon).

Til forskel for Droid kører Nexus One en nyere version af Android - navnlig 2.1 - og har en langt hurtigere processor - en Qualcomm Snapdragon på en gigahertz - men Droids fordel over Nexus One er dens fysiske tastatur.

Motorola var muligvis ikke særlig tilfreds med, at Google lancerede sin egen Android-smartphone, men har nu endnu større grund til bekymring, da der er en Nexus på vej med et fysisk tastatur.

Det kan vise sig, at producenten af BlackBerry ligeledes har grund til bekymring, selvom Research In Motion dog stadig dominere markedet for mobiltelefoner til erhverv.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.