Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

Sander diskuterer højhastighed med regeringen

Videnskabsminister Helge Sander (V) drøfter i dag den rapport, som Højhastighedskomiteen netop har fremlagt, med de andre ministre.

I dag og i morgen holder regeringens ministre deres årlige regeringsseminar på Havreholm Slot.

Men inden videnskabsminister Helge Sander (V) fik sat sig ind i sin ministerbil med retning mod slottet, skulle han først præsentere resultatet af Højhastighedskomiteens arbejde.

Det skete i et af ministeriets lokaler i Bredgade i København.

"Jeg har haft fornøjelsen af lige at kigge den igennem. Jeg synes, at det arbejde, I har lavet, absolut er værd at tage hatten af for," indledte Helge Sander pressemødet.

Ministeren gjorde det klart, at rapporten fra Højhastighedskomiteen dækkede så bredt et område, at hans ministerkollegaer også får sendt et eksemplar forbi. Rapporten kommer blandt andet med forslag til, hvordan it og tele kan forbedre områder som velfærd, sundhed og uddannelse.

"Der er en række anbefalinger, som er brede. Derfor er jeg glad for, at ligeså snart jeg forlader lokalet, så er det for at sætte mig ud i bilen op til Havreholm, hvor jeg har mulighed for at forelægge det for regeringen. Det er jeg rigtig, rigtig glad for, for jeg mener, at det - i hvert fald på det her ministerområde - er den rapport, som har haft den bredeste tilgang til hele regeringen og hele samfundet."

"Derfor skal alle mine 18 kollegaer få fornøjelsen af at få en gennemgang senere på dagen," fortalte Helge Sander.

Sanders bredeste rapport

Højhastighedskomiteens formand, Erik Bonnerup, understregede også under sin fremlæggelse, at rapporten er bred - den berører flere ministres fagområder.

Og Helge Sander er enig i den betragtning.

"I forhold til de andre ting, vi har lavet i Videnskabsministeriet, så er det her absolut det væsentligste at få indviet mine andre kollegaer i," sagde videnskabsministeren.

Beslutningen om at etablere Højhastighedskomiteen blev truffet på regeringsseminaret på Havreholm Slot for et år siden, da Anders Fogh Rasmussen (V) var statsminister.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere