Foto: Torben Klint.

Sander diskuterer højhastighed med regeringen

Videnskabsminister Helge Sander (V) drøfter i dag den rapport, som Højhastighedskomiteen netop har fremlagt, med de andre ministre.

I dag og i morgen holder regeringens ministre deres årlige regeringsseminar på Havreholm Slot.

Men inden videnskabsminister Helge Sander (V) fik sat sig ind i sin ministerbil med retning mod slottet, skulle han først præsentere resultatet af Højhastighedskomiteens arbejde.

Det skete i et af ministeriets lokaler i Bredgade i København.

"Jeg har haft fornøjelsen af lige at kigge den igennem. Jeg synes, at det arbejde, I har lavet, absolut er værd at tage hatten af for," indledte Helge Sander pressemødet.

Ministeren gjorde det klart, at rapporten fra Højhastighedskomiteen dækkede så bredt et område, at hans ministerkollegaer også får sendt et eksemplar forbi. Rapporten kommer blandt andet med forslag til, hvordan it og tele kan forbedre områder som velfærd, sundhed og uddannelse.

"Der er en række anbefalinger, som er brede. Derfor er jeg glad for, at ligeså snart jeg forlader lokalet, så er det for at sætte mig ud i bilen op til Havreholm, hvor jeg har mulighed for at forelægge det for regeringen. Det er jeg rigtig, rigtig glad for, for jeg mener, at det - i hvert fald på det her ministerområde - er den rapport, som har haft den bredeste tilgang til hele regeringen og hele samfundet."

"Derfor skal alle mine 18 kollegaer få fornøjelsen af at få en gennemgang senere på dagen," fortalte Helge Sander.

Sanders bredeste rapport
Højhastighedskomiteens formand, Erik Bonnerup, understregede også under sin fremlæggelse, at rapporten er bred - den berører flere ministres fagområder.

Og Helge Sander er enig i den betragtning.

"I forhold til de andre ting, vi har lavet i Videnskabsministeriet, så er det her absolut det væsentligste at få indviet mine andre kollegaer i," sagde videnskabsministeren.

Beslutningen om at etablere Højhastighedskomiteen blev truffet på regeringsseminaret på Havreholm Slot for et år siden, da Anders Fogh Rasmussen (V) var statsminister.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.