Sanders sikkerhedsfolk: Slut med luftig teori-snak

Helge Sanders it-sikkerhedskomité skal fortsætte arbejdet i endnu tre år. Nu skal der fokuseres på løsninger frem for teori, lyder det fra formanden.

Der er afsat penge på finansloven til, at regeringens it-sikkerhedskomité kan fortsætte endnu tre år.

På Dansk IT's årlige sikkerhedskonference, der for 23. gang afvikles i disse dage, fortalte komiteens formand, Linda Nielsen, om fremtidsplanerne. Og der blev lagt op til en langt mere offensiv stil i 2010 og frem.

Intensionen er stadig, at komiteen skal være brobygger mellem private aktører og staten med dialog og debat som de bærende værktøjer, men stilen skal være mere kontant.

"Vi vil et spadestik dybere," fortalte Linda Nielsen, dr. jur. på Københavns Universitet og formand for komiteen.

"Vi vil se på løsninger frem for teori."

Tre fokusområder
Man har valg tre fokusområder, som den røde tråd i komiteens arbejde, der vil rette lyset mod adfærds-, tekniske -, og regelbaserede tiltag, fortalte hun.

Med sin baggrund som jurist ligger de regelbaserede tiltag Linda Nielsens hjerte nært.

"Langt de fleste it-spørgsmål er globale, og derfor er lovgivning næsten umulig. Det handler derimod om at placere ansvar hos de rigtige instanser. På den måde kommer reglerne til at give mening, blive accepteret og derved blive vores ven. Det kræver, at it-folket tager ansvaret alvorligt," sagde hun.

"Samtidig skal der være en balance mellem sanktion og handling. Det nytter ikke noget, at man udelukker brugerne fra nettet efter tre uheldige handlinger. Det er en alt for hård straf," lød det.

"Det er heller ikke en løsning, at internetudbyderne pålægges at blokere for eksempelvis Pirate Bay. Der skal findes andre værktøjer."

Linda Nielsen gav desuden udtryk for, at det er vigtigt, at vi bruger store sammenslutninger som eksempelvis EU til at styrke sikkerheden over grænserne for at opnå resulteterne.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud
18.000 anmeldelser om databrud er tikket ind hos Datatilsynet siden siden GDPR-loven trådte i kraft. "Mange af de fejl, som vi ser, beror på relativt banale fejl,” lyder det fra tilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank. Se her, hvordan du relativt nemt kan undgå dem.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.