Normalt mødes Safari-brugere af dette syn. Fremover kan der komme til at stå Bing i søgefeltet i stedet. Foto: Apple

Knas i parforholdet: Dropper Apple Google helt?

Stigende konkurrence med Google kan få Apple til at gå i seng med Microsoft.

Et uventet partnerskab kan være under opsejling i Silicon Valley.

Det stadigt mere intense kapløb mellem Google og Apple kan nemlig få iPhone-producenten til at droppe søgegiganten til fordel for Microsofts store søge-satsning, Bing.

Det vurderer kilder med kendskab til Apples strategi over for Businessweek.com.

Mere præcist drejer det sig om, at Bing skulle blive den nye standard-søgemaskine i browseren Safari - og måske vigtigst i iPhone.

Google på farlig kurs
Et træk, der i ét hug kunne styrke Microsofts position på det stadigt mere lukrative marked for mobilsøgninger og mobilannoncering.

Indtil videre er det kun spekulation, men skulle det ske, at Apple dumper Google til fordel for Microsofts Bing, kan det blive grimt for søgegiganten fra Mountain View. Det vurderer i hvert fald Anders Elbak fra analysehuset IDC.

"Det er en risikofyldt vej at gå at slås for meget med dem, der dominerer på den platform," siger han kort og uddyber:

"Apple er en af de partnere, det er rigtig farligt at komme op at slås med. Hvis Apple begynder at bruge nogle andre på iPhone, så kan Google godt få problemer med at fastholde en stærk position," siger han og fremhæver iPhonens fremtrædende rolle som mobil internetbrowser.

Google i farligt annonce-gamble
Han påpeger, at det netop er det på mobile platform, at meget af væksten og en stor del af omsætningen fremover vil ligge.

En vækst, som Google nu måske kan have spillet hasard med i den øgede konkurrence med Apple - især efter lanceringen af selskabets egen smartphone, Nexus One.

"Hvis Apple dumper Google, viser det, at Google måske er gået et skridt for langt i konkurrencen med en af sine samarbejdspartnere," siger Anders Elbak.

"Det er ikke småting, hvis Apple skifter. Google lever i høj grad af annoncekroner, så hvis Bing blive mobil-søgemaskine nummer 1 på grund af iPhone, så vil mange annoncekroner gå den vej i stedet for til Google," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.