Artikel top billede

Din hjemmeside skal understøtte IPv6 inden 2012

Har du ikke en IPv6-adresse er det ved at være på tide af få en, hvis ikke du skal sættes helt bag af dansen. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: Virksomheder og myndigheder skal sørge for, at deres hjemmesider understøtter IPv6 inden for de næste 24 måneder, hvis ikke de vil risikere at tabe stadigt flere besøgende på gulvet.

"Den endelige deadline for eksterne hjemmesiders overgang til IPv6 er 1. januar 2012," advarer John Curran, der er administrerende direktør for the American Registry for Internet Numbers', som distribuerer IP-adresser til nordamerikanske tjenesteudbydere og andre operatører.

"Når vi når hen til slutningen af 2011, vil der være en masse mennesker, der kører via IPv6, og det kan blive farligt for de indholdsudbydere, der ikke understøtter IPv6."

Fire milliarder adresser

IPv6 er den længeventede opdatering af internettets kommunikationsprotokol, IPv4. Sidstnævnte benytter 32-bit adresser og kan understøtte omkring fire milliarder IP adresser.

Gruppen af domæneudbyderne mener, at mere end 90 procent af alle IPv4-adresser nu er blevet allokerede.

IPv6 er designet til at løse problemet med IPv4's begrænsede mængde adresser.

Det benytter 128 bit til adresser og kan derfor understøtte så mange milliarder IP-adresser, at nummeret kan være svært helt at forstå. (IPv6 understøtter 3.40282367 × 10 i 38. potens IP-adresser)

Mindre end 10 procent IPV4 tilbage

John Curran opfordrer hjemmesider til at inkorporere IPv6 efter denne uges afsløring af, at mindre end 10 procent af verdens IPv4-adresser er ledige. Eksperter mener, at resten af de tilgængelige IPv4-adresser vil blive brugt i løbet af 2012.

"Nu er vi i gang med de sidste 10 procent i glasset. De fleste ved, at når man når dertil, er det det samme som at være ved at løbe tør. Det er der, vi er nu," siger John Curran.

Når IPv4-adresserne løber ud, vil operatørerne begynde at tildele kunderne IPv6-adresser. Og de kunder vil sandsynligvis foretrække indhold, der er optimeret til IPv6 frem for det ekstra arbejde med at få adgang til IPv4-indhold med dårligere performance.

"Med mindre man er villig til at lade vejen mellem ens virksomhed og kunderne gå via en tredjeparts-gateway, som man ikke kender eller har kontrol over, så skal man sørge for at få implementeret IPv6 på sin hjemmeside. Så når kunderne forsøger at komme ind på siden, kan man give direkte adgang med både IPv4 og IPv6," siger John Curran.

John Curran mener, at det vigtigste for de amerikanske it-chefer må være at sørge for at virksomhedens eksterne hjemmesider understøtter IPv6.

"Det vigtigste for virksomhederne er at sørge for, at indholdet på internettet bliver fuldt tilgængeligt via IPv6 såvel som for IPv4. Det er topprioriteten," fastslår John Curran.

"Om man vil ændre sit interne netværk, så det også understøtter IPv6, bør komme an på hvilke fordele, der er i de enkelte tilfælde. Det vil være forskelligt fra virksomhed til virksomhed. Men de eksterne, offentligt tilgængelige hjemmesider påvirker mange andre organisationer."

Kun en håndfuld af de mest populære amerikanske hjemmesider understøtter Ipv6 i dag. Det drejer sig for eksempel om hjemmesider fra Google, Netflix, Limelight og Comcast.

Brugen af Ipv6 steg betydeligt i løbet af 2009, men udgør stadig kun en brøkdel af den samlede internet-trafik.

Flere operatører, som for eksempel Hurricane Electric og NTT America, fortæller, at IPv6-trafikken på deres netværk fordobledes i løbet af 2009.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Lars Seier headhuntede Mærsk-veteran til sit kryptoprojekt: “Jeg er sikker på, at Mærsk ville vælge en blockchain-løsning som Concordiums, hvis de i dag skulle bygge en blockhain-løsning fra bunden”
Interview: Blockchain-teknologien udvikler sig lige så hastigt som internettet gjorde i 90’erne, lyder det fra Mærsk-veteranen Lone Fønss Schrøder, som i dag står i spidsen for Lars Seier Christensens blockhain-satsning Concordium. Hun vurderer samtidig, at Mærsk ville have valgt en anden løsning til sin meget omtalte blockchain-satsning, hvis selskabet i dag skulle bygge en løsning fra bunden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.