Nu kan standarddebatten ikke trækkes længere

Fredag skal der træffes en beslutning om, hvilken åben standard Danmark skal have i fremtiden. Vi kan ikke vente længere, lyder det fra open source-leverandørerne.

Fredag samles it-tropperne på Christiansborg for at beslutte, om OOXML eller ODF eller begge formater skal være åben dokumentstandard i Danmark.

Det har de været før, men dengang udsatte ministeren beslutningen.

"Jeg kan ikke drage en endelig konklusion i dag ud over, at der ikke er flertal for at følge ekspertudvalget og Konkurrencestyrelsens anbefalinger."

"Når der så oven i købet kommer nogle økonomiske konsekvenser, som vi ikke kan overskue, så føler jeg, at det er nødvendigt at gå til finansministeren," sagde Helge Sander i november sidst år.

Men den går ikke igen, hvis det står til formanden for open source-leverandørerne.

Dyr ventetid
"Nu skal der træffes en beslutning. Vi kan ikke vente mere," siger Morten Kjærsgaard.

Han repræsenterer ODF-fløjen i debatten, og derfor håber han naturligvis på, at det format løber af med sejren.

Det begrunder han med resultatet af en debat, der blev afholdt på Christiansborg sidste fredag.

Her var samlet en lang række danske politikere samt udenlandske og danske eksperter med interesse i ODF-formatet.

"Det var bemærkelsesværdigt, hvor mange der dukkede op. Der var blandt andet it-ordførere fra Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Venstre og SF."

"Vores videnskabsminister fulgte ligeledes debatten i flere timer, uden at han selv var på talerlisten," fortæller Morten Kjærsgaard.

"Det tyder på, at det virkelig er noget, der tænkes over," siger han.

"Formålet med mødet var at få nogle praktiske case-historier på, hvordan man kan bruge ODF-formatet, og det gjorde vi. Der var både danske og udenlandske, blandt andet fra Belgien, hvor man for længst er gået over til ODF," siger Morten Kjærsgaard.

"Efter fredag håber jeg på, at der kan ske noget konkret. Det bliver dyrere og dyrere for hver dag, afgørelsen trækkes ud," lyder den afsluttende bemærkning fra ODF-ringhjørnet.

Her kan du få et overblik over fejden mellem OOXML og ODF.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.