Nu kan standarddebatten ikke trækkes længere

Fredag skal der træffes en beslutning om, hvilken åben standard Danmark skal have i fremtiden. Vi kan ikke vente længere, lyder det fra open source-leverandørerne.

Fredag samles it-tropperne på Christiansborg for at beslutte, om OOXML eller ODF eller begge formater skal være åben dokumentstandard i Danmark.

Det har de været før, men dengang udsatte ministeren beslutningen.

"Jeg kan ikke drage en endelig konklusion i dag ud over, at der ikke er flertal for at følge ekspertudvalget og Konkurrencestyrelsens anbefalinger."

"Når der så oven i købet kommer nogle økonomiske konsekvenser, som vi ikke kan overskue, så føler jeg, at det er nødvendigt at gå til finansministeren," sagde Helge Sander i november sidst år.

Men den går ikke igen, hvis det står til formanden for open source-leverandørerne.

Dyr ventetid
"Nu skal der træffes en beslutning. Vi kan ikke vente mere," siger Morten Kjærsgaard.

Han repræsenterer ODF-fløjen i debatten, og derfor håber han naturligvis på, at det format løber af med sejren.

Det begrunder han med resultatet af en debat, der blev afholdt på Christiansborg sidste fredag.

Her var samlet en lang række danske politikere samt udenlandske og danske eksperter med interesse i ODF-formatet.

"Det var bemærkelsesværdigt, hvor mange der dukkede op. Der var blandt andet it-ordførere fra Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Venstre og SF."

"Vores videnskabsminister fulgte ligeledes debatten i flere timer, uden at han selv var på talerlisten," fortæller Morten Kjærsgaard.

"Det tyder på, at det virkelig er noget, der tænkes over," siger han.

"Formålet med mødet var at få nogle praktiske case-historier på, hvordan man kan bruge ODF-formatet, og det gjorde vi. Der var både danske og udenlandske, blandt andet fra Belgien, hvor man for længst er gået over til ODF," siger Morten Kjærsgaard.

"Efter fredag håber jeg på, at der kan ske noget konkret. Det bliver dyrere og dyrere for hver dag, afgørelsen trækkes ud," lyder den afsluttende bemærkning fra ODF-ringhjørnet.

Her kan du få et overblik over fejden mellem OOXML og ODF.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.