Nu kan standarddebatten ikke trækkes længere

Fredag skal der træffes en beslutning om, hvilken åben standard Danmark skal have i fremtiden. Vi kan ikke vente længere, lyder det fra open source-leverandørerne.

Fredag samles it-tropperne på Christiansborg for at beslutte, om OOXML eller ODF eller begge formater skal være åben dokumentstandard i Danmark.

Det har de været før, men dengang udsatte ministeren beslutningen.

"Jeg kan ikke drage en endelig konklusion i dag ud over, at der ikke er flertal for at følge ekspertudvalget og Konkurrencestyrelsens anbefalinger."

"Når der så oven i købet kommer nogle økonomiske konsekvenser, som vi ikke kan overskue, så føler jeg, at det er nødvendigt at gå til finansministeren," sagde Helge Sander i november sidst år.

Men den går ikke igen, hvis det står til formanden for open source-leverandørerne.

Dyr ventetid
"Nu skal der træffes en beslutning. Vi kan ikke vente mere," siger Morten Kjærsgaard.

Han repræsenterer ODF-fløjen i debatten, og derfor håber han naturligvis på, at det format løber af med sejren.

Det begrunder han med resultatet af en debat, der blev afholdt på Christiansborg sidste fredag.

Her var samlet en lang række danske politikere samt udenlandske og danske eksperter med interesse i ODF-formatet.

"Det var bemærkelsesværdigt, hvor mange der dukkede op. Der var blandt andet it-ordførere fra Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Venstre og SF."

"Vores videnskabsminister fulgte ligeledes debatten i flere timer, uden at han selv var på talerlisten," fortæller Morten Kjærsgaard.

"Det tyder på, at det virkelig er noget, der tænkes over," siger han.

"Formålet med mødet var at få nogle praktiske case-historier på, hvordan man kan bruge ODF-formatet, og det gjorde vi. Der var både danske og udenlandske, blandt andet fra Belgien, hvor man for længst er gået over til ODF," siger Morten Kjærsgaard.

"Efter fredag håber jeg på, at der kan ske noget konkret. Det bliver dyrere og dyrere for hver dag, afgørelsen trækkes ud," lyder den afsluttende bemærkning fra ODF-ringhjørnet.

Her kan du få et overblik over fejden mellem OOXML og ODF.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.