Microsoft: Frihed til at vælge åben standard

Vi ser helst, at man kan frit vælge den dokumentstandard, der passer bedst til behovene, lyder det fra OOXML-folkets talsmand.

"Den afgørelse, jeg håber på, er frihed til at vælge," siger Jasper Bojsen, der er teknologidirektør i Microsoft.

Han er OOXML-formatets fortaler i sagen om valg af dokumentstandard i Danmark, hvor der nu skal træffes en beslutning.

Fredag den 22. januar var ODF-folket samlet på Christiansborg til en debat om åbne standarder.

En opvarmningsrunde før den endelige beslutning, der sandsynligvis bliver taget i morgen, fredag den 29. januar.

På denne dato har SF nemlig indkaldt til forespørgselsdebat, der kan føre til vedtagelse af en længe ventet afgørelse i spørgsmålet, der har hærget og splittet den danske it-verden i årevis.

Microsofts teknologidirektør, Jasper Bojsen, deltog ved mødet som enlig garant for OOXML-formatet blandt alle ODF-tilhængerne.

Den personsammensætning var ikke med til at nuancere debatten, siger han.

"Det var en ret ensidig debat, hvor alle de øvrige deltagere ønskede ODF som eneste dokumentstandard. Også de case-historier, man havde fundet frem fra andre lande, havde dette udgangspunkt," fortæller Jasper Bojsen.

"Der var ikke inviteret lande som eksempelvis Frankrig eller Tyskland, der har valgt at benytte begge formater, for at høre, hvilke erfaringer man har gjort sig der."

Vælg selv
Microsoft-direktøren håber ikke, at ODF bliver det eneste format. Han ser gerne, at der vedtages en pragmatisk løsning i Danmark.

"Der bør være frihed til at vælge det format, man vil bruge. Det er et paradoks, at dem, der nu bruger ODF, har benyttet sig af friheden til at vælge det format. Den frihed vil man nu udelukke OOXML-formatet fra," siger Jasper Bojsen.

"En løsning, hvor formaterne lever side om side, er langt mere moden end en model, hvor man udelukker det frie valg."

"Jeg tror, at alle gerne vil have en afgørelse nu, men det vigtigste er ikke, at man vælger noget til og fra. Det vigtigste er, at man får en afgørelse, hvor man frit kan vælge," lyder det fra Microsofts ringhjørne.

Her kan du få et overblik over fejden mellem OOXML og ODF.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.