Microsoft: Frihed til at vælge åben standard

Vi ser helst, at man kan frit vælge den dokumentstandard, der passer bedst til behovene, lyder det fra OOXML-folkets talsmand.

"Den afgørelse, jeg håber på, er frihed til at vælge," siger Jasper Bojsen, der er teknologidirektør i Microsoft.

Han er OOXML-formatets fortaler i sagen om valg af dokumentstandard i Danmark, hvor der nu skal træffes en beslutning.

Fredag den 22. januar var ODF-folket samlet på Christiansborg til en debat om åbne standarder.

En opvarmningsrunde før den endelige beslutning, der sandsynligvis bliver taget i morgen, fredag den 29. januar.

På denne dato har SF nemlig indkaldt til forespørgselsdebat, der kan føre til vedtagelse af en længe ventet afgørelse i spørgsmålet, der har hærget og splittet den danske it-verden i årevis.

Microsofts teknologidirektør, Jasper Bojsen, deltog ved mødet som enlig garant for OOXML-formatet blandt alle ODF-tilhængerne.

Den personsammensætning var ikke med til at nuancere debatten, siger han.

"Det var en ret ensidig debat, hvor alle de øvrige deltagere ønskede ODF som eneste dokumentstandard. Også de case-historier, man havde fundet frem fra andre lande, havde dette udgangspunkt," fortæller Jasper Bojsen.

"Der var ikke inviteret lande som eksempelvis Frankrig eller Tyskland, der har valgt at benytte begge formater, for at høre, hvilke erfaringer man har gjort sig der."

Vælg selv
Microsoft-direktøren håber ikke, at ODF bliver det eneste format. Han ser gerne, at der vedtages en pragmatisk løsning i Danmark.

"Der bør være frihed til at vælge det format, man vil bruge. Det er et paradoks, at dem, der nu bruger ODF, har benyttet sig af friheden til at vælge det format. Den frihed vil man nu udelukke OOXML-formatet fra," siger Jasper Bojsen.

"En løsning, hvor formaterne lever side om side, er langt mere moden end en model, hvor man udelukker det frie valg."

"Jeg tror, at alle gerne vil have en afgørelse nu, men det vigtigste er ikke, at man vælger noget til og fra. Det vigtigste er, at man får en afgørelse, hvor man frit kan vælge," lyder det fra Microsofts ringhjørne.

Her kan du få et overblik over fejden mellem OOXML og ODF.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.