Artikel top billede

Sun-stifter siger farvel: Spark røv og mor jer

Sun-stifter Scott McNealy siger farvel og tak til selskabet, der har gjort ham både rig og berømt.

Sun findes ikke længere. Oracle går nu i gang med at opsluge selskabet, efter EU i sidste uge gav grønt lys til fusionen.

I et brev til Suns ansatte og aktionærer siger Suns stifter og mangeårige direktør, Scott McNealy, farvel med masser af følelser og vemod og den afsluttende replik: "Spark røv og mor jer," hvilket måske er en lidt ualmindelig hilsen fra en topchef til medarbejderne.

Selskabets administrerende direktør, Jonathan Schwartz, udsendte forleden på samme måde et brev til selskabets ansatte, hvor han sagde pænt farvel og hyldede Oracle og Suns fremtid som en del af Oracle.

Jonathan Schwartz overtog ledelsen af selskabet i 2006, da Scott McNealy trak sig tilbage for at hellige sig nye projekter.

Elsker penge mere end Sun

"For at være helt ærlig er det ikke et brev, som denne stifter har lyst til at skrive. I mit hoved har det altid været meningen, at Sun skulle have været den store konsolidator, der overlevede. Men jeg elsker markeds-økonomien og kapitalismen mere end jeg elsker mit selskab," skriver Scott McNealy, der selv er blevet særdeles velhavende på grund af Sun.

Han glæder sig i brevet over, at stafetten nu går videre til Oracles Larry Ellison, som han betegner som "en af de største kapitalister, jeg nogensinde har mødt."

Han fremhæver i efterskriftet Suns innovation.

"Sun har innoveret som sindssyg og til grænsen. Selv om vi ikke har målt vores opfindelser så godt, som vi kunne have gjort det, er det kun få selskaber, der har samme track record inden for udvikling, som vi har haft i de seneste 28 år," skriver han.

"Det er noget af det, der har gjort det rigtigt cool at arbejde i Sun," skriver han.

Og roserne fortsætter - måske med henvisning til Microsoft, der aldrig har genstand for Scott McNealys mest positive fraser.

"Sun har ikke snydt, løjet eller brudt loven eller været uhæderlig. Vi har nydt at arbejde på kanten af konventionel visdom og gammeldags forretnings-praksis. Vi har altid nydt at vinde markedet, men det er sket på baggrund af et et solidt ry for høj integritet.

Se hele Scott McNealys farvel-brev her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?