Det danske firma SMS Passcode leverer sikkerhed med en SMS.

Dansk sms-sikkerhed vinder innovationshæder

Det danske it-firma, SMS Passcode, er med i den globale top 100 liste som it-mediet Red Herring har lavet.

It-virksomheden, SMS Passcode, på den københavnske vestegn har vundet international hæder i forbindelse med den årlige globale top 100 liste over innovative it-firmaer, som it-mediet Red Herring udgiver.

SMS Passcode leverer en løsning til sikker autentikation. Løsningen går ud på, at du får en SMS på din mobiltelefon, som du skal taste ind for at kunne tilgå en tjeneste på nettet, som for eksempel netbank.

SMS'en får du først efter, at du har tastet dit brugernavn og kodeord ind på internettjenesten. Når du har gjort det, sender internettjenesten så en unik SMS til dig, som du kun kan bruge i det ene login-forsøg.

"Vi har blandt andet et samarbejde med 36 danske kommuner og DONG," fortæller Lars B. Nielsen, marketingsdirektør for SMS Passcode.

Enorm eksponering
I 2009 var SMS Passcode i Red Herrings europæiske top 100, og dermed er den nye udnævnelse fra Red Herring endnu en pæn fjer i hatten for det danske it-firma.

"Efter kåringen havde vi det højeste antal hits nogensinde på vores hjemmeside. Kåringen giver os en enorm eksponering, som vi ikke kan få på nogen anden måde," siger Lars B. Nielsen.

I længere tid har virksomheden SMS Passcode været både en Citrix-konsulentvirksomhed samt udvikler af dets egen SMS-teknologi. Men i oktober 2009 frasolgte SMS Passcode dets konsulentforretning, da virksomheden ville koncentrere sig om SMS-teknologien.

"Jeg har meget nemmere ved at forklare vores forretning til potentielle kunder, og det betyder, at vi kan udbrede os langt hurtigere," forklarer Lars B. Nielsen.

Priser gode, men ikke altafgørende for investering
I den danske investeringsfond, Vækstfonden, er det en klart positivt, hvis en virksomhed allerede er kommet igennem luppen hos nogle af de anerkendte eksperter.

"Det er klart en blåstempling, hvis man får en pris fra Red Herring eller kommer med i Gartners magic quardrant. Det betyder altid noget, at der er nogen eksperter, der siger, at det er en god virksomhed," siger Peter Schrøder, investeringsansvarlig i forretningsområdet partnerkapital i Vækstfonden.

Men når investeringsselskaber skal foretage investeringer, er det ikke blot priserne, de ser på.

"Priserne ikke nogen tung faktor. Det er mere personerne bag ledelsen. Det vægter meget mere end disse blåstemplinger. Det er klart, at du hurtigere kommer på radaren med en sådan pris, men der er et stykke vej fra den til selve investeringen," siger Peter Schrøder.

Det er dog ikke fordi, at SMS Passcode lige mangler investorer. De seneste fem år har virksomheden haft en solid voksende bruttofortjeneste samt sorte tal på bundlinjen. I 2008 var bruttofortjenesten i virksomheden på over 7 millioner kroner. Virksomheden beskæftigede i 2008 11 medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.