Det danske firma SMS Passcode leverer sikkerhed med en SMS.

Dansk sms-sikkerhed vinder innovationshæder

Det danske it-firma, SMS Passcode, er med i den globale top 100 liste som it-mediet Red Herring har lavet.

It-virksomheden, SMS Passcode, på den københavnske vestegn har vundet international hæder i forbindelse med den årlige globale top 100 liste over innovative it-firmaer, som it-mediet Red Herring udgiver.

SMS Passcode leverer en løsning til sikker autentikation. Løsningen går ud på, at du får en SMS på din mobiltelefon, som du skal taste ind for at kunne tilgå en tjeneste på nettet, som for eksempel netbank.

SMS'en får du først efter, at du har tastet dit brugernavn og kodeord ind på internettjenesten. Når du har gjort det, sender internettjenesten så en unik SMS til dig, som du kun kan bruge i det ene login-forsøg.

"Vi har blandt andet et samarbejde med 36 danske kommuner og DONG," fortæller Lars B. Nielsen, marketingsdirektør for SMS Passcode.

Enorm eksponering
I 2009 var SMS Passcode i Red Herrings europæiske top 100, og dermed er den nye udnævnelse fra Red Herring endnu en pæn fjer i hatten for det danske it-firma.

"Efter kåringen havde vi det højeste antal hits nogensinde på vores hjemmeside. Kåringen giver os en enorm eksponering, som vi ikke kan få på nogen anden måde," siger Lars B. Nielsen.

I længere tid har virksomheden SMS Passcode været både en Citrix-konsulentvirksomhed samt udvikler af dets egen SMS-teknologi. Men i oktober 2009 frasolgte SMS Passcode dets konsulentforretning, da virksomheden ville koncentrere sig om SMS-teknologien.

"Jeg har meget nemmere ved at forklare vores forretning til potentielle kunder, og det betyder, at vi kan udbrede os langt hurtigere," forklarer Lars B. Nielsen.

Priser gode, men ikke altafgørende for investering
I den danske investeringsfond, Vækstfonden, er det en klart positivt, hvis en virksomhed allerede er kommet igennem luppen hos nogle af de anerkendte eksperter.

"Det er klart en blåstempling, hvis man får en pris fra Red Herring eller kommer med i Gartners magic quardrant. Det betyder altid noget, at der er nogen eksperter, der siger, at det er en god virksomhed," siger Peter Schrøder, investeringsansvarlig i forretningsområdet partnerkapital i Vækstfonden.

Men når investeringsselskaber skal foretage investeringer, er det ikke blot priserne, de ser på.

"Priserne ikke nogen tung faktor. Det er mere personerne bag ledelsen. Det vægter meget mere end disse blåstemplinger. Det er klart, at du hurtigere kommer på radaren med en sådan pris, men der er et stykke vej fra den til selve investeringen," siger Peter Schrøder.

Det er dog ikke fordi, at SMS Passcode lige mangler investorer. De seneste fem år har virksomheden haft en solid voksende bruttofortjeneste samt sorte tal på bundlinjen. I 2008 var bruttofortjenesten i virksomheden på over 7 millioner kroner. Virksomheden beskæftigede i 2008 11 medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.