Tegning: Lene Sekjær.

Nu kommer køreplanen for danske åbne standarder

Ekspertudvalget skal nu komme med en videre køreplan for arbejdet med åbne standarder.

I fredags blev oppositionen og regeringen enige om et konklusionspapir blot fem minutter inden en forespørgselsdebat i Folketinget.

Men køreplanen ligger fortsat ikke helt klar, for den skal Ekspertudvalget nu udarbejde, oplyser it-ordfører Michael Aastrup-Jensen fra Venstre.

"Mit håb er, at nu tager embedsmændene sig af implementeringen af konklusionspapiret, så vi it-ordførere kan koncentrere os om it-politik," siger han.

Han forklarer, at køreplanen, for hvornår eksempelvis OMMXL skal vurderes, vil være op til udvalget.

På samme vis skal embedsmændene nu kommunikere ud, hvad aftalen indeholder, til de mange myndigheder.

Ekspertudvalget har fem medlemmer og blev nedsat efteråret 2008.

Vigtigt ekspertudvalg
Michael Aastrup-Jensen forklarer, at han ikke endeligt har taget stilling til, hvordan han vil forholde sig, hvis OIO-komiteen og Ekspertudvalget kommer frem til forskellige anbefalinger.

"Det må vi tage til den tid. For lige nu har jeg en måske naiv drøm, at de vil nå frem til det samme," siger han.

Han oplyser endvidere, at it-ordførerne løbende vil bibeholde en dialog om emnet, herunder afholde konferencer og møder.

Hos oppositionen vil SF's it-ordfører, Hanne Agersnap, nøje følge udviklingen.

"Vi vil holde sammen i det flertal, der har presset valget af standard igennem. Vi vil holde øje med, at aftalen bliver implementeret i sin rette ånd, så vi får konkurrence på kontorsoftware og flere, bedre og billigere produkter," siger hun.

Hun peger på et konkret punkt i aftalen:

"I aftalens sidste punkt er der blandt andet henvist til bundling, som vi vil have gjort noget ved," siger hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.