Artikel top billede

Apple i rets-tvist for at kalde iPad for iPad

Apples pondus kan hjælpe virksomheden til at vinde retten til at benytte navnet iPad i Europa. Chipproducenten STMicroelectronics ejer varemærket.

Computerworld News Service: Den fransk-italienskejede virksomhed STMicroelectronics bruger navnet IPAD til chip til mobiltelefoner. Forkortelsen står ifølge virksomhedens website for Integrated Passive and Active Devices.

Et firma, der regnes for at være et skalkeskjul for Apple, har imidlertid ansøgt EU om brugen af iPad-navnet som varemærke. Ansøgningen fra 18. januar er for retten til navnet til en langt bredere vifte af kategorier end STMicroelectronics.

Firmaet har ansøgt om retten til iPad-navnet i seks kategorier heriblandt de to kategorier, som STMicroelectronics allerede ejer, kategori 9 og 16. Kategori 9 handler om elektronik og konponenter, mens kategori 16 handler om brugen af navnet på print på alt fra æsker og papir til software og brugervejledninger.

Til spørgsmålet om hans virksomhed vil forsøge at indgå en aftale med Apple eller sagsøge om retten til varemærket, svarer koncerndirektør for STMicroelectronics, Carlo Bozotti:

"Vores ambition er at få en fantastisk kunde ved navn Apple."

Han afviser at sige noget om, hvad hans virksomhed specifikt vil gøre.

Bozotti er i Taipei for at mødes med kunder og gav disse kommentarer ved en pressekonference.

STMicroelectronics registrerede navnet IPAD som varemærke i EU 14. september 2001. Det vil ifølge EU's varemærke-database udløbe 1. september.

Siemens registrerede et varemærke for navnet iPAD i 2007 men i en helt anden kategori, motorer og maskiner.

Apple er i de senere år løbet ind i flere problemer med varemærker. Fujitsu byggede en håndholdt enhed [pdf], som virksomheden har markedsført som iPAD siden 2002. Der er dog uenighed om, hvor vidt Fujitsu stadig ejer varemærket i USA.

Apple løb også ind i problemer med Cisco Systems, som ejede varemærket for iPhone-navnet. Cisco sagsøgte Apple, dagen efter Apple offentliggjorde iPhonen først på året 2007. De to virksomheder endte med at indgå forlig, og Apples iPhone er nu en af verdens mest populære smartphones.

Apple løftede i sidste måned sløret for tablet-pc'en iPad ved en længeventet begivenhed. Den har en skærm på 9,7 tommer og markedsføres med fokus på multimedieafspilning og internet. Den vil blive tilgængelig sidst i marts.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.