Artikel top billede

It-Danmark får baghjul af Sverige og Norge

Danmark er ifølge en ny undersøgelse verdens fjerde bedste nation til it. Det er en plads lavere end sidste år og ringere end både Sverige og Norge.

Skal man tro 2010-udgaven af 'The Connectivity Scorecard' fra London Business School, så hører Danmark fortsat til blandt de førende it-nationer i verden.

Men det ser ud til, at topplaceringen er svær at fastholde, for mens Danmark sidste år kom ind på en tredjeplads - efter USA og Sverige - så er vi i år faldet én plads ned, og får nu også baghjul af Norge, mens Sverige og USA deler henholdsvis første og andenpladsen.

The Connectivity Scorecard bedømmer landene ud fra bade den kvalitative og kvantitative brug af it, for eksempel it-infrastuktur og borgernes it-kundskaber. Indekset finansieres af Nokia Siemens Network, men det er London Business School, der foretager selve undersøgelsen, hvor Sverige altså i år er topscorer.

"Sverige har ikke bare i øjeblikket det bedste miks af attributter, men viser også meget få tegn på at være ved at miste føringen," fortæller professor Leonard Waverman til Reuters.

Selvom Danmark er dårligere placeret på dette års liste end sidste års, er det værd at bemærke, at vi fortsat ligger foran lande som Japan, England og Canada.

Reuters har offentliggjort topscorerne på 2010-listen:
Sverige 7.95
USA 7.77
Norge 7.74
Danmark 7.54
Holland 7.52
Finland 7.26
Australien 7.04
England 7.03
Canada 7.02
Japan 6.73

Hvor god er Danmark?

Internetdelen af London Business Schools The Connectivity Scorecard er endnu ikke opdateret til 2010-udgaven, men du kan indtil da tjekke sidste års bedømmelser her, hvor du også finder de uddybende forklaringer til hvert enkelt lands placering.

Danmark har flere gange været placeret helt til tops på World Economic Forums årlige rapport Global Information Technology Report, der sponseres af Cisco.

Rapporten indeholder det såkaldte Networked Readiness Index, som er en rangliste over landendes evne til at omsætte investeringer i informations og kommunikationsteknologi til udvikling og forbedret konkurrence. 2010-udgaven er endnu ikke offentliggjort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere