HP klar med sin første Android-smartbook

Compaq Airlife 100 er navnet på HP's kommende smartbook, som kører med Googles Android-styresystem.

Verdens største pc-producent, HP, har tidligere bebudet, at selskabet ville spytte en Andoid-computer ud fra sine samlebånd. Og nu leverer selskabet varen.

Navnet er Compaq Airlife 100, der har en 10,1-tommer touch-skærm, 1 gigahertz Qualcomm Snapdragon-processor, 16 gigabyte solid state drive-lager, indbygget WiFi og 3G-forbindelse.

Derudover har den nye HP-computer indbygget webcam, et QWERTY-keyboard i næsten normal pc-størrelse, mulighed for SD-kort og så ikke mindst styresystemet Android.

HP siger, at selskabets Android-smartbook starter med det samme og kan bruges i 12 timer, inden batteriet skal have en omgang strømopladning. I standby kan smartbook'en stå tændt i 10 dage, før den går strømkold.

HP-smartbook'en vil blive subsidieret via Telefonica i Europa og være tilgængelig i forretningerne i løbet af foråret. Derfor er det indtil videre yderst tvivlsom, om smartbook'en vil komme på danske hylder, ligesom prisen på den lille computer heller ikke er oplyst.

Android buldrer frem
Med HP får Android endnu et solidt fodfæste i forbrugernes stuer og lommer.

Både Gartner og IDC har spået, at Android-platformen vil være den mest dominerende platform i de kommende år på smartphone-markedet.

Googles partnere i OpenHandSet-alliancen har dog også proklameret, at der i 2010 vil blive spyttet Android-telefoner ud på stribe.

Men også på netbook-markedet vil der i den kommende tid givetvis komme masser af produkter med Android som et alternativ til andre Linux-distributioner og Windows-operativsystemet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.