HP klar med sin første Android-smartbook

Compaq Airlife 100 er navnet på HP's kommende smartbook, som kører med Googles Android-styresystem.

Verdens største pc-producent, HP, har tidligere bebudet, at selskabet ville spytte en Andoid-computer ud fra sine samlebånd. Og nu leverer selskabet varen.

Navnet er Compaq Airlife 100, der har en 10,1-tommer touch-skærm, 1 gigahertz Qualcomm Snapdragon-processor, 16 gigabyte solid state drive-lager, indbygget WiFi og 3G-forbindelse.

Derudover har den nye HP-computer indbygget webcam, et QWERTY-keyboard i næsten normal pc-størrelse, mulighed for SD-kort og så ikke mindst styresystemet Android.

HP siger, at selskabets Android-smartbook starter med det samme og kan bruges i 12 timer, inden batteriet skal have en omgang strømopladning. I standby kan smartbook'en stå tændt i 10 dage, før den går strømkold.

HP-smartbook'en vil blive subsidieret via Telefonica i Europa og være tilgængelig i forretningerne i løbet af foråret. Derfor er det indtil videre yderst tvivlsom, om smartbook'en vil komme på danske hylder, ligesom prisen på den lille computer heller ikke er oplyst.

Android buldrer frem
Med HP får Android endnu et solidt fodfæste i forbrugernes stuer og lommer.

Både Gartner og IDC har spået, at Android-platformen vil være den mest dominerende platform i de kommende år på smartphone-markedet.

Googles partnere i OpenHandSet-alliancen har dog også proklameret, at der i 2010 vil blive spyttet Android-telefoner ud på stribe.

Men også på netbook-markedet vil der i den kommende tid givetvis komme masser af produkter med Android som et alternativ til andre Linux-distributioner og Windows-operativsystemet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Datatilsynet øger GDPR-kontrollen med ny strategi: Første del bliver spørgeskema med 100 spørgsmål
Det danske Datatilsyn er på vej med en ny data- og risikobaseret strategi i tre faser. Den første bliver et skema med op mod 100 spørgsmål, som virksomheder og myndigheder skal besvare. "Tilsynsmodellen har et element af stikprøvekontrol og er opbygget som en tragt," siger tilsynschef Frederik Siegumfeldt.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.