Artikel top billede

Research In Motions Blackberry-markedsandel steg fra 16,6 procent i 2008 til 19,9 procent i 2009.

Her er vinderne og taberne på mobilmarkedet

Overordnet set klarede mobilindustrien krise-året 2009 udmærket. Se vinderne og taberne her.

Sidste uges Mobile World Congress i Barcelona dokumenterede, at teleindustrien lever i bedste velgående trods finanskrisens kolde ånde i de senere år.

Og selvom 2009 var et år, de fleste virksomheder blot ønsker at glemme, klarede mobilmarkedet samlet set skærene udmærket, konkluderer en ny rapport fra analysehuset Gartner.

I alt blev der solgt 1,2 milliarder telefoner på verdensplan i 2009, et fald på 0,9 procent i forhold til året før - og det første fald i en flere år.

Da det begyndte at lysne lidt igen i fjerde kvartal, oplevede markedet en vækst på 8,3 procent, og der er i det hele taget grund til optimisme i branchen, vurderer Gartner.

"Markedet for mobile enheder sluttede meget positivt, drevet af vækst inden for smartphones og low-end telefoner," lyder det fra Gartner-analytiker Carolina Milanesi.

Sådan fordeler de kagen

Salget af smartphones voksede i hele 2009 med 23,8 procent i forhold til året før, så der i alt blev solgt 172,4 millioner enheder på verdensplan.

Det er specielt Apples iPhone, Reseach In Motions Blackberry og de mange nye Android-telefoner, der kan tage æren for den flotte vækst.

Fra 2008 faldt Symbians markedsandel fra 52,4 procent til 46,9 procent på markedet for smartphone-styresystemer. Til gengæld steg Research In Motions andel fra 16,6 procent til 19,9 procent.

Apple iPhone OS har nu sneget sig ind på tredjepladen ved at øge 2008-markedsandelen på 8,2 procent til 14,4 procent i 2009. Windows Mobile må til gengæld se sig henvist til fjerdepladsen efter et fald fra 11,8 procent til 8,7 procent.

Microsoft har netop relanceret sit smartphone-styresystem under navnet Windows Phone 7, så det skal blive interessant at se, om selskabet kan stoppe de faldende markedsandele.

Endelig voksede Androids markedsandel fra 0,5 procent til 3,9 - en naturlig konsekvens af de mange Android-telefoner, der blev sendt ud i butikkerne i 2009.

I Gartners opgørelse over det samlede antal solgte mobiltelefoner ligger Nokia fortsat øverst med en markedsandel på 36,4 procent, efterfulgt af Samsung, LG, Motorola og Ericsson.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.