Foto: Claus Thorsted

It-ordførerne klør sig i nakken: Charlotte hvem?

Mange Christiansborg-politikere har i dag kastet sig over søgemaskinerne for at finde ud af, hvem den nye videnskabsminister er. Oppositionen undrer sig over valget af den nye minister.

Den nyudnævnte videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsens kommende kolleger på Christiansborg kender tilsyneladende intet til hende, inden hun for alvor trækker i arbejdstøjet.

"Jeg må indrømme, at jeg aldrig har mødt den nye minister, men hun lyder på papiret som en spændende dame, fordi hun kommer fra erhvervslivet. Helge Sander gjorde meget som minister, men hun (Charlotte Sahl-Madsen, red.) kan trække Danmark det sidste stykke i samspil med erhvervslivet," siger Michael Aastrup-Jensen, it-ordfører i Venstre.

Måske skal han selv afløses som it-ordfører, fordi der i kølvandet på dagens store ministerrokade også kommer en ordfører-rokade i regeringspartiet Venstre.

Også i det andet regeringsbærende parti, Det Konservative Folkeparti, hvor Jørgen Lundsgaard tiltrådte som it-ordfører for et halvt år siden, vil der komme en ordfører-rokade inden længe.

Oppositionen på søgemaskinerne
It-ordførerne hos de største oppositionspartier, Socialdemokraterne og SF, undrer sig over udnævnelsen af den nye videnskabsminister, hvor Lykke Friis (V) og Malou Aamund længe stod som de store favoritter til posten.

Både Yildiz Akdogan (S) og Hanne Agersnap (SF) byder dog den nye minister velkommen til Christiansborg, efter de selv har haft gang i søgemaskinerne for at indhente informationer om Charlotte Sahl-Madsen.

"Jeg var ret overrasket, fordi jeg overhovedet ikke kender hende. Men jeg synes, hun lyder som et spændende valg. Selv om hun kommer med en forskningsmæssig baggrund fra Danfoss, håber jeg på, at hun prioriterer it- og telebranchen noget højere end forgængeren på posten," siger Socialdemokraternes it-politiske ordfører, Yildiz Akdogan.

Hun peger på, at der med Højhastighedskomiteens rapport fra januar er masser af arbejdsopgaver at tage fat på, og at Charlotte Sahl-Madsen samtidig ikke skal ignorere det arbejde, som forhenværende videnskabsminister Helge Sander har lagt sine kræfter i.

"Man kan sige meget om Helge Sander, men han var da i hvert fald kommet i en eller anden form for rutine efter sine mange år på posten. Så det bliver spændende at se, hvordan den nye videnskabsminister vægter mellem forskning og it og tele," siger Yildiz Akdogan.

Håber på flyvende start
Også Hanne Agersnap fra SF peger på Højhastighedskomiteens rapport som den nye videnskabsministers kommende arbejdsredskab blandt flere problemer i it-Danmark.

SF's it-politiske ordfører fremhæver desuden, at videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen tidligere har siddet i en tænketank under Videnskabsministeriet, men endnu ikke har vist officiel interesse for it- og telebranchen.

"Vi mangler at se, om it-området er noget, hun brænder for på den nødvendige måde. For det er jo en kanonvigtig branche, der kræver stor opmærksomhed. Vi har blandt andet uløste punkter med hensyn til konkurrencesituationen og ikke mindst it-kompetencerne, så der er mange områder, den nye videnskabsminister skal løfte i den nærmeste fremtid," siger Hanne Agersnap.

Den 19. marts mødes it-ordførerne med videnskabsministeren for at diskutere de fremtidige planer med de åbne standarder - herunder OOXML og ODF - og det arbejde har krævet en stor arbejdsindsats for it-ordførerne at sætte sig ind.

"Jeg håber, hun kan komme flyvende fra start, selv om det er et kompliceret stofområde. Man kan jo kun håbe, at hun overrasker positivt," lyder det fra Hanne Agersnap.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.