Artikel top billede

Dræner Flash-indhold smartphonens batteri?

Adobe forsøger at modbevise beskyldninger om, at Flash-teknologien skulle være for hård ved batteriet i bærbare enheder som Apples iPhone og iPad.

Det stigende antal smartphones, der finder vej til forbrugerne som avancerede multimedie-enheder, er ikke bare interessant for mobilproducenterne. Også en softwarevirksomhed som Adobe håber på at kunne få en del af kagen.

Adobes Flash-teknologi anvendes nemlig i stor stil til web-video, grafiske elementer som annoncer og sågar hele hjemmesider.

Men selvom Adobe flere gange har givet udtryk for, at man er klar til at levere Flash til Apples populære iPhone, så har Apple-topchef Steve Jobs afvist at lade Adobe komme ind i varmen.

Apple mener, at Flash er med til at dræne batteriet alt for hurtigt, og at Flash-indhold ikke afspilles optimalt på iPhone. Senest skal Steve Jobs ifølge flere medier have udtalt, at Flash ville betyde, at iPads batterilevetid på 10 timer ville falde til blot 1,5 timer.

I stedet hælder Apple til den nye version af HTML-standarden, HTML5, som anses som en potentiel trussel mod Adobes proprietærer Flash-teknologi, fordi den understøtter video uden brug af ekstra software.

Heller ikke Microsofts nye Windows Phone 7-styresystem kommer til at understøtte Flash.

Adobe: Vi har erfaringerne
Nu forsøger Adobe endnu engang at overbevise omverdenen om, at Flash slet ikke er den store batteri-sluger. I et blogindlæg skriver Mark Doherty, Flash Platform Evangelist hos Adobe Systems, at der er mange faktorer, der spiller ind i forhold til batterilevetiden.

"Det bør ikke komme som nogen overraskelse, at brugen af 3G, WIFI, Bluetooth, GPS eller det at efterlade et browservidue åbent, der viser noget basalt HTML, kan dræne dit batteri. Afstanden til en sendemast er også en potentiel faldgrube, og nogle rejsende vil bemærke forskellig batterilevetid i forskellige byer, lande og på forskellige netværk."

"I mange år har vi arbejdet med disse begrænsninger, sikkert uden at mange af jer er klar over det. Husk på at vores mobil-optimerede Flash Lite (der ligger på over en milliard telefoner) er blevet brugt ekstensivt til brugergrænseflader på mobiltelefoner fra Samsung, Sony, Ericsson og LG, så det her er noget, vi ved en hel del om," skriver Mark Doherty i sit blogindlæg.

Tester Flash på Nexus One

I modsætning til Flash Lite, er den version af teknologien, der anvendes på smartphones, dog den fulde version.

Alligevel hævder Adobe, at man tester Flash Player 10.1 så grundigt, at man er sikre på, at "indholdet kører med et acceptabelt batteriforbrug."

"Vi tester også op imod hjemmesider som YouTube, blip.tv og andre - med fantastisk ydeevne, så vi er oppe på flere timers afspilning på Nexus One," lyder det på Adobe-evangelistens blog.

Netop Google afslørede på Mobile World Congress i Barcelona i sidste uge, at selskabet snart vil understøtte Flash i Android-styresystemet.

I videoen herunder afspiller Adobe en 17 minutter lang Flash-video på Google-smartphonen Nexus One for at bevise, at batteriet ikke påvirkes synderligt. Adobe hævder, at batteriet kan holde tre timer, hvis man afspiller video ved hjælp af Flash Player 10.1 i H.264-standarden over WiFi.

Om det er nok til at overbevise Apple om Flashs fortræffeligheder, er nok tvivlsomt, men her er videoen under alle omstændigheder:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere