Artikel top billede

Er dette enden for Palm?

Palm vurderer, at omsætningen fra virksomhedens relancerede smartphone-forretning langt fra vil leve op til tidligere prognoser.

Computerworld News Service: I stedet for en samlet årsomsætning på 8,8 til 9,9 milliarder vil dette blive et noget mere magert regnskabsår for Palm.

Virksomheden skriver i en pressemeddelelse, at teleselskaberne reducerer eller udskyder
bestillinger af Palms webOS-baserede smartphones som Pre Plus og Pixi Plus på grund af "lavere end forventet forbrugerinteresse" for de nye produkter.

Omsætningen bliver ifølge virksomheden lavere i det nuværende tredje kvartal og for det samlede regnskabsår. Den originale Palm Pre, som var den første smartphone med det velansete og innovative webOS, kom på markedet på Sprints netværk sidste juni.

Som en reaktion styrtdykkede Palms aktieværdi i går, torsdag, med 7,63 kroner - over 17 procent - til 36,75 kroner. Den havde allerede taget et dyk tidligere på ugen på grund af kritiske vurderinger fra aktieanalytikere. Vivek Arya, som er analytiker hos Bank of America/Merrill Lynch, ændrede sin vurdering fra "køb til "underpræstation" og reducerede sin vurdering af aktieværdien fra 110 kroner til 55 kroner. Den nåede sit højeste niveau nogensinde i september på 95,35 kroner. I mandags endte Palms aktieværdi på 50,01 kroner, og onsdag faldt den yderligere til 44,25 kroner.

Begrænsede valgmuligheder

I virksomhedens pressemeddelelse citeres Palms bestyrelsesformand og koncernchef, Jon Rubinstein, for at sige:

"Vores teleselskabspartnere er fortsat engagerede, og vi arbejder tæt sammen med dem om at øge opmærksomheden og fremme salget af vores differentierede Palm-produkter."

Men Arya skriver i sin analyse, at "handlingsvinduet er ved at lukke" i lyset af den fortsat stigende succes for både Googles Android, Research In Motions BlackBerry og Apples iPhone og selv for Microsofts relancerede Windows Phone 7. Palm har kun 713 millioner kroner i kassebeholdningen, der skal række til de omfattende fortsatte driftsomkostninger såsom en ny reklamekampagne for webOS-produktlinjen.

"Palms valgmuligheder er i vores perspektiv begrænsede," skrive Arya.

Andre mener, at handlingsvinduet for længst er smækket i.

"Hvis Palm overhovedet havde en reel chance - og det er bestemt diskutabelt - så den hurtigt ved at forsvinde," skriver David Coursey fra PC World i USA i et blogindlæg med titlen "Why Palm can't be saved".

"Lad mig gøre det fuldstændigt klart: Der er ingen, der har nogen gyldig grund til at købe en smartphone fra Palm, på nær nogle få, der hader Apple, Android og BlackBerry lige inderligt. En hver af disse tre konkurrenter er et bedre valg end en Palm Pre Plus eller Pixi Plus," skriver Coursey.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere