Artikel top billede

Vil Danmark hemmeligholde anti-pirat forhandlinger?

Offentligheden skal ikke have indsigt i forhandlinger om omstridt, international anti-pirat aftale. Det mener Danmark ifølge et nyt læk i sagen.

Danmark var mest offensiv i forhold til at hemmeligholde indholdet af den stormomsuste anti-pirat forhandlinger på det seneste møde mellem en lang række lande i Mexico.

Det fremgår af et nyt hollandsk læk (Google-oversat, bedre oversat, hollandsk) om den omdiskuterede forhandlingsrække om ACTA (Anti-Counterfeit Trade Agreement,), oplyser flere kilder på internettet, blandt andre magasinet DailyTech.

Formålet med aftalen er at komme piratkopiering og kopivarer og til livs med markant skrappere regler.

Kritikere frygter, at dette vil sætte almen retspraksis ud af spillet, og at det er op til den enkelte at bevise sin uskyld.

Vil have iPods beslaglagt

Forhandlingsparterne bag ACTA-aftalen[/url] bad tidligt brancheorganisationer om input til indholdet af aftalen.

Forslagene handlede blandt andet om, at iPods og bærbare computere skulle kunne beslaglægges ved grænserne, hvis de indeholdt piratkopieret musik.

EU afviste dog senere klart, at private borgere skal frygte at få snuppet musikafspillere af toldere.

Det lækkede hollandske dokument om forløbet i Mexico, omhandler blandt andet interne diskussioner mellem forhandlingsparterne omkring holdningen til, at give offentligheden bedre indsigt i indholdet af forhandlingerne.

Danmark mest ufleksibel

Netop den manglende offentlighed omkring det faktiske indhold har længe været kritiseret af både teleselskaber og rettighedsorganisationer. Derfor har offentlighedens mulighed for at følge processen indtil videre bestået af information fra en lang række lækkede dokumenter.

Ifølge dokumentet, som er et hollandsk memo omkring mødet i Mexico, var Danmark ifølge hollandsk opfattelse "mest ufleksibel" i forhold til spørgsmålet om at støtte gennemsigtighed i forhandlingerne, noterer den canadiske blogger Michael Geist sig.

"Nogle medlemslande havde stadig forbehold. Belgien, Portugal, Danmark og Tyskland er stadig ikke overbevist om, at fuld åbenhed skal nås. Tyskland, Belgien og Portugal kunne tilsyneladende overtales, men Danmark var ikke særlig fleksibel," hedder det i dokumentet.

Næste og ottende runde af de omstridte forhandlinger foregår i følge et tidligere lækket dokument i april i New Zealand, mens niende runde foregår i Geneve i juni.

Forhandlingsparterne, der blandt andre tæller USA, EU, Canada, New Zealand, Schweiz og Japan, Sydkorea og Singapore er angiveligt stadig opsatte på at underskrive ACTA-aftalen i 2010
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.