Arm-chef: Intel er langt bagud på smartphones

Interview: De store chip-producenter ånder producenten af chip til blandt andet iPhone, Arm Holdings, i nakken. Her er Arm-topchefens bud på, hvordan smartphone-markedet vil udvikle sig.

Computerworld News Service: I mere end et årti har Arm Holdings designet chip til både almindelige mobiltelefoner og smartphones som for eksempel Apples iPhone.

Nu står virksomheden over for en udfordrer i form af Intel, der for nylig demonstrerede en nye smartphone, LG Electronics' GW990, som er baseret på firmaets kommende Moorestown-platform.

Mens Intel vil til at beskæftige sig med mindre enheder, sigter Arm mod Intels banehalvdel med produkter som tablets, e-readere og de billige bærbare computere, som Arms partnere kalder smartbooks.

For nylig lancerede Lenovo den billige Skylight smartbook, og Hewlett-Packard fortalte, at selskabet også er i gang med at udvikle en smartbook.

Begge vil køre på Qualcomms Snapdragon-processor, som er baseret på Arms design.

Store udfordringer
Men Arm står over for udfordringer.

De fleste bærbare af netbook-typen er nemlig i dag baseret på Intel-chip.

Og de billige bærbare computere, der er baseret på Arms processorer, understøtter ikke Microsofts allestedsnærværende Windows OS, der er designet til Intels x86 chip.

Arm håber derfor, at de enheder, der er bygget på grundlag af Googles Linux-baserede tilbud - Android og Chrome - vil blive et hit hos brugerne.

Vi har spurgt Arms administrerende direktør, Warren East, om konkurrencen med Intel, kompatibiliteten med Windows og Arms fremtidige processorer.

Intel har fremvist den første smartphone med en fem tommer skærm. Kan I mærke Intels tilstedeværelse på smartphone-markedet?

"Selvfølgelig kan vi det. Vi har hele tiden sagt, at vi ikke i længden vil kunne fortsætte med at dominere markedet for applikations-processorer i telefoner. Men vi tror ikke på, at Intel kommer til at dominere det marked i de næste mange år.

Hvis [enheds-producenterne] skulle skifte arkitektur, så ville det kræve, at Intels produkter var så meget bedre, at det kunne opveje prisen ved at skifte. Vi tror på, at Intel vil kunne komme op på siden af Arm inden for de næste år. Men det vil tage år, inden Intel kommer dertil."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Telebranchen efter pludselig udskydelse af vigtige frekvensauktioner: Kommer til at ramme 5G-udbygningen i Danmark
Energistyrelsen har meldt ud, at de kommende frekvensauktioner udskydes til efteråret. Det ærgrer Jakob Willer, direktør for Teleindustrien, da det vil få Danmark til at falde bagud i forhold til udbyggelsen af 5G-netværk.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.