Arm-chef: Intel er langt bagud på smartphones

Interview: De store chip-producenter ånder producenten af chip til blandt andet iPhone, Arm Holdings, i nakken. Her er Arm-topchefens bud på, hvordan smartphone-markedet vil udvikle sig.

Computerworld News Service: I mere end et årti har Arm Holdings designet chip til både almindelige mobiltelefoner og smartphones som for eksempel Apples iPhone.

Nu står virksomheden over for en udfordrer i form af Intel, der for nylig demonstrerede en nye smartphone, LG Electronics' GW990, som er baseret på firmaets kommende Moorestown-platform.

Mens Intel vil til at beskæftige sig med mindre enheder, sigter Arm mod Intels banehalvdel med produkter som tablets, e-readere og de billige bærbare computere, som Arms partnere kalder smartbooks.

For nylig lancerede Lenovo den billige Skylight smartbook, og Hewlett-Packard fortalte, at selskabet også er i gang med at udvikle en smartbook.

Begge vil køre på Qualcomms Snapdragon-processor, som er baseret på Arms design.

Store udfordringer
Men Arm står over for udfordringer.

De fleste bærbare af netbook-typen er nemlig i dag baseret på Intel-chip.

Og de billige bærbare computere, der er baseret på Arms processorer, understøtter ikke Microsofts allestedsnærværende Windows OS, der er designet til Intels x86 chip.

Arm håber derfor, at de enheder, der er bygget på grundlag af Googles Linux-baserede tilbud - Android og Chrome - vil blive et hit hos brugerne.

Vi har spurgt Arms administrerende direktør, Warren East, om konkurrencen med Intel, kompatibiliteten med Windows og Arms fremtidige processorer.

Intel har fremvist den første smartphone med en fem tommer skærm. Kan I mærke Intels tilstedeværelse på smartphone-markedet?

"Selvfølgelig kan vi det. Vi har hele tiden sagt, at vi ikke i længden vil kunne fortsætte med at dominere markedet for applikations-processorer i telefoner. Men vi tror ikke på, at Intel kommer til at dominere det marked i de næste mange år.

Hvis [enheds-producenterne] skulle skifte arkitektur, så ville det kræve, at Intels produkter var så meget bedre, at det kunne opveje prisen ved at skifte. Vi tror på, at Intel vil kunne komme op på siden af Arm inden for de næste år. Men det vil tage år, inden Intel kommer dertil."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.