Arm-chef: Intel er langt bagud på smartphones

Interview: De store chip-producenter ånder producenten af chip til blandt andet iPhone, Arm Holdings, i nakken. Her er Arm-topchefens bud på, hvordan smartphone-markedet vil udvikle sig.

Computerworld News Service: I mere end et årti har Arm Holdings designet chip til både almindelige mobiltelefoner og smartphones som for eksempel Apples iPhone.

Nu står virksomheden over for en udfordrer i form af Intel, der for nylig demonstrerede en nye smartphone, LG Electronics' GW990, som er baseret på firmaets kommende Moorestown-platform.

Mens Intel vil til at beskæftige sig med mindre enheder, sigter Arm mod Intels banehalvdel med produkter som tablets, e-readere og de billige bærbare computere, som Arms partnere kalder smartbooks.

For nylig lancerede Lenovo den billige Skylight smartbook, og Hewlett-Packard fortalte, at selskabet også er i gang med at udvikle en smartbook.

Begge vil køre på Qualcomms Snapdragon-processor, som er baseret på Arms design.

Store udfordringer
Men Arm står over for udfordringer.

De fleste bærbare af netbook-typen er nemlig i dag baseret på Intel-chip.

Og de billige bærbare computere, der er baseret på Arms processorer, understøtter ikke Microsofts allestedsnærværende Windows OS, der er designet til Intels x86 chip.

Arm håber derfor, at de enheder, der er bygget på grundlag af Googles Linux-baserede tilbud - Android og Chrome - vil blive et hit hos brugerne.

Vi har spurgt Arms administrerende direktør, Warren East, om konkurrencen med Intel, kompatibiliteten med Windows og Arms fremtidige processorer.

Intel har fremvist den første smartphone med en fem tommer skærm. Kan I mærke Intels tilstedeværelse på smartphone-markedet?

"Selvfølgelig kan vi det. Vi har hele tiden sagt, at vi ikke i længden vil kunne fortsætte med at dominere markedet for applikations-processorer i telefoner. Men vi tror ikke på, at Intel kommer til at dominere det marked i de næste mange år.

Hvis [enheds-producenterne] skulle skifte arkitektur, så ville det kræve, at Intels produkter var så meget bedre, at det kunne opveje prisen ved at skifte. Vi tror på, at Intel vil kunne komme op på siden af Arm inden for de næste år. Men det vil tage år, inden Intel kommer dertil."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.