Skal Microsoft frygte Googles cloud-tiltag?

Googles opkøb af firmaet DocVerse er med til at presse Microsoft til hurtigt at svare igen med nye onlineværktøjer til Office. Men skal Microsoft ligefrem frygte Googles cloud-tiltag?

Computerworld News Service: I slutningen af sidste uge tog Google et nyt aggressivt tiltag for at holde sig foran Microsoft på markedet for online-værktøjer ved at opkøbe DocVerse, der er en ung virksomhed grundlagt af to tidligere Microsoft-medarbejdere.

Virksomheden er kendt for sine værktøjer, der giver brugerne mulighed for at samarbejde i Microsoft Office på internettet.

Google snuppede det tre år gamle, San Francisco-baserede DocVerse for godt 140 millioner kroner, fortæller Wall Street Journal. Google får til gengæld fingrene i en teknologi, der kan få Microsoft Office til at minde om Google Docs.

DocVerse tilbyder et 1MB plugin til Office 2007, der giver brugerne mulighed for at redigere i og dele Word, Excel og PowerPoint-dokumenter online og i realtid med alle funktioner fra Office klientversionen intakt.

Ironisk nok giver opkøbet Google mulighed for at lade sine brugere få adgang til Office-dokumenter med alle funktioner i et web-baseret miljø før Microsoft.

Google planlægger at bruge DocVerse-funktionerne som en gratis tilføjelse i Google Apps, men virksomheden har endnu ikke afsløret, hvornår det vil ske. Men en ting er sikkert: Google vil ikke give Microsoft tid til at få pusten tilbage i kapløbet om at bringe cloud-baserede produktivitetsværktøj til virksomheder.

Microsoft på vej med modsvar
Så sent som i denne uge løftede Google sløret for en ny online-forretning under navnet Google Apps Marketplace, hvor virksomheder kan købe cloud-baserede applikationer, der er lavet til at arbejde sammen med Googles egne applikationer.

Det er værd at bemærke, at Microsoft allerede i dag tilbyder samme form for online samarbejds-muligheder som DocVerse via virksomhedens gratis Office Live Workspace-tjeneste. Men Microsoft har knapt nok markedsført dette værktøj, højst sandsynligt på grund af det kommende Office 2010, der vil blive lanceret (12. maj for virksomheder), og som vil indeholde Office Web Apps.

Det er gratis, nedbarberede udgaver af Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Hvis brugerne ønsker Office 2010 med alle funktioner intakt, så skal de stadig investere i den fulde Office 2010-pakke.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.