Artikel top billede

Hjem-IS-biler skal levere internet til din hoveddør

Hjem-IS bliver med et overraskende opkøb af den første frie 4G-licens til lynhurtigt internet konkurrent på det mobile hotspot-marked.

Ding-ding-ding.

Den lyd kommer danskerne snart til at forbinde med andet end lysten til en is.

Hundreder af blå Hjem-IS varevogne bliver nemlig med et overraskende opkøb af den første frie 4G-licens i Danmark med et slag en vigtig konkurrent på det mobile hotspot-marked i Danmark.

Firmaet vil med den avancerede radioteknologi sikre lynhurtigt internet fra de blå varevogne på villaveje i hele landet.

Det fremgår af en endnu ikke offentliggjort kontrakt hos IT- og Telestyrelsen, som Computerworld har fået adgang til.

Trecifret millionbeløb

Ifølge kontrakten har Hjem-IS investeret et hemmeligt trecifret millionbeløb i den eftertragtede LTE-licens, som giver adgang til at bruge de nye 4G-frekevenser i seks år.

4G-udrulningen har i Danmark hidtil ladet vente på sig, formentlig på grund af aktørernes forventning om milliardafgifter på licenser og forsinkede auktioner.

Hos Hjem-IS vil udviklingschef Jan Hansen ikke kommentere prisen, men fortæller at investeringen skam er alvorligt ment.

"Vores vogne kører i forvejen på enhver villavej i Danmark. At vi nu vil kunne levere både is, især klasikkeren is-båd og internet til kunderne, jamen så er det jo bare fantastisk," siger Jan Hansen.

Hul i markedet

Firmaet, der siden midten 1970'erne er nået helt ud til dørene på landets villaveje, har med LTE-licensen fundet et hidtil overset hul i det danske marked for hurtige internetforbindelser, vurderer teleekspert Torben Rune.

Netop lynhurtigt internet den sidste kilometer ud til kunderne har i årevis været en gordisk knude for internetbranchen, især i yderdistrikterne.

At problemstillingen endnu ikke er løst, fremgår med tydelighed af den seneste rapport fra Højhastighedskommissionen.

Ifølge udviklingschef Jan Hansen skal selve distributionen af internetforbindelsen til kunden baseres på den såkaldte Mesh-teknologi, der skal binde Hjem-IS-biler sammen i et stort, rullende netværk, som kunderne kan koble sig trådløst på fra mobiltelefoner og computere.

Teknologi fra militæret

Teknologien er oprindeligt udviklet af det amerikanske militær, men kendes også fra den banebrydende 100-dollar bærbare, hvor teknologien gør det muligt for skolebørn i den tredje verden at dele en enkelt internetforbindelse over større afstande.

"Det er klart, at netop den mobile mulighed for distribution af så hurtige forbindelser med de nye frekvenser giver helt eminent forspring i markedet," siger Torben Rune.

Han forklarer, at det er netop de særlige frekvenser, som 4G indeholder, kombineret med en mesh-struktur, der nu gør den overraskende plan fra Hjem-IS mulig.

"Med så lokal udsendelse af signaler er hastigheder på mere end 150 megabit i sekundet ikke utænkeligt," siger han.

Ud over gratis internet til kunderne vil Hjem-IS også selv benytte den avancerede internetopkobling, som giver firmaet mulighed for at udvikle en mere avanceret flådestyring, kvalitetskontrol og udvikling af nye services til kunderne, fortæller Jan Hansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere