Artikel top billede

Hjem-IS-biler skal levere internet til din hoveddør

Hjem-IS bliver med et overraskende opkøb af den første frie 4G-licens til lynhurtigt internet konkurrent på det mobile hotspot-marked.

Ding-ding-ding.

Den lyd kommer danskerne snart til at forbinde med andet end lysten til en is.

Hundreder af blå Hjem-IS varevogne bliver nemlig med et overraskende opkøb af den første frie 4G-licens i Danmark med et slag en vigtig konkurrent på det mobile hotspot-marked i Danmark.

Firmaet vil med den avancerede radioteknologi sikre lynhurtigt internet fra de blå varevogne på villaveje i hele landet.

Det fremgår af en endnu ikke offentliggjort kontrakt hos IT- og Telestyrelsen, som Computerworld har fået adgang til.

Trecifret millionbeløb

Ifølge kontrakten har Hjem-IS investeret et hemmeligt trecifret millionbeløb i den eftertragtede LTE-licens, som giver adgang til at bruge de nye 4G-frekevenser i seks år.

4G-udrulningen har i Danmark hidtil ladet vente på sig, formentlig på grund af aktørernes forventning om milliardafgifter på licenser og forsinkede auktioner.

Hos Hjem-IS vil udviklingschef Jan Hansen ikke kommentere prisen, men fortæller at investeringen skam er alvorligt ment.

"Vores vogne kører i forvejen på enhver villavej i Danmark. At vi nu vil kunne levere både is, især klasikkeren is-båd og internet til kunderne, jamen så er det jo bare fantastisk," siger Jan Hansen.

Hul i markedet

Firmaet, der siden midten 1970'erne er nået helt ud til dørene på landets villaveje, har med LTE-licensen fundet et hidtil overset hul i det danske marked for hurtige internetforbindelser, vurderer teleekspert Torben Rune.

Netop lynhurtigt internet den sidste kilometer ud til kunderne har i årevis været en gordisk knude for internetbranchen, især i yderdistrikterne.

At problemstillingen endnu ikke er løst, fremgår med tydelighed af den seneste rapport fra Højhastighedskommissionen.

Ifølge udviklingschef Jan Hansen skal selve distributionen af internetforbindelsen til kunden baseres på den såkaldte Mesh-teknologi, der skal binde Hjem-IS-biler sammen i et stort, rullende netværk, som kunderne kan koble sig trådløst på fra mobiltelefoner og computere.

Teknologi fra militæret

Teknologien er oprindeligt udviklet af det amerikanske militær, men kendes også fra den banebrydende 100-dollar bærbare, hvor teknologien gør det muligt for skolebørn i den tredje verden at dele en enkelt internetforbindelse over større afstande.

"Det er klart, at netop den mobile mulighed for distribution af så hurtige forbindelser med de nye frekvenser giver helt eminent forspring i markedet," siger Torben Rune.

Han forklarer, at det er netop de særlige frekvenser, som 4G indeholder, kombineret med en mesh-struktur, der nu gør den overraskende plan fra Hjem-IS mulig.

"Med så lokal udsendelse af signaler er hastigheder på mere end 150 megabit i sekundet ikke utænkeligt," siger han.

Ud over gratis internet til kunderne vil Hjem-IS også selv benytte den avancerede internetopkobling, som giver firmaet mulighed for at udvikle en mere avanceret flådestyring, kvalitetskontrol og udvikling af nye services til kunderne, fortæller Jan Hansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.