Hjem-IS-biler skal levere internet til din hoveddør

Hjem-IS bliver med et overraskende opkøb af den første frie 4G-licens til lynhurtigt internet konkurrent på det mobile hotspot-marked.

Ding-ding-ding.

Den lyd kommer danskerne snart til at forbinde med andet end lysten til en is.

Hundreder af blå Hjem-IS varevogne bliver nemlig med et overraskende opkøb af den første frie 4G-licens i Danmark med et slag en vigtig konkurrent på det mobile hotspot-marked i Danmark.

Firmaet vil med den avancerede radioteknologi sikre lynhurtigt internet fra de blå varevogne på villaveje i hele landet.

Det fremgår af en endnu ikke offentliggjort kontrakt hos IT- og Telestyrelsen, som Computerworld har fået adgang til.

Trecifret millionbeløb
Ifølge kontrakten har Hjem-IS investeret et hemmeligt trecifret millionbeløb i den eftertragtede LTE-licens, som giver adgang til at bruge de nye 4G-frekevenser i seks år.

4G-udrulningen har i Danmark hidtil ladet vente på sig, formentlig på grund af aktørernes forventning om milliardafgifter på licenser og forsinkede auktioner.

Hos Hjem-IS vil udviklingschef Jan Hansen ikke kommentere prisen, men fortæller at investeringen skam er alvorligt ment.

"Vores vogne kører i forvejen på enhver villavej i Danmark. At vi nu vil kunne levere både is, især klasikkeren is-båd og internet til kunderne, jamen så er det jo bare fantastisk," siger Jan Hansen.

Hul i markedet
Firmaet, der siden midten 1970'erne er nået helt ud til dørene på landets villaveje, har med LTE-licensen fundet et hidtil overset hul i det danske marked for hurtige internetforbindelser, vurderer teleekspert Torben Rune.

Netop lynhurtigt internet den sidste kilometer ud til kunderne har i årevis været en gordisk knude for internetbranchen, især i yderdistrikterne.

At problemstillingen endnu ikke er løst, fremgår med tydelighed af den seneste rapport fra Højhastighedskommissionen.

Ifølge udviklingschef Jan Hansen skal selve distributionen af internetforbindelsen til kunden baseres på den såkaldte Mesh-teknologi, der skal binde Hjem-IS-biler sammen i et stort, rullende netværk, som kunderne kan koble sig trådløst på fra mobiltelefoner og computere.

Teknologi fra militæret
Teknologien er oprindeligt udviklet af det amerikanske militær, men kendes også fra den banebrydende 100-dollar bærbare, hvor teknologien gør det muligt for skolebørn i den tredje verden at dele en enkelt internetforbindelse over større afstande.

"Det er klart, at netop den mobile mulighed for distribution af så hurtige forbindelser med de nye frekvenser giver helt eminent forspring i markedet," siger Torben Rune.

Han forklarer, at det er netop de særlige frekvenser, som 4G indeholder, kombineret med en mesh-struktur, der nu gør den overraskende plan fra Hjem-IS mulig.

"Med så lokal udsendelse af signaler er hastigheder på mere end 150 megabit i sekundet ikke utænkeligt," siger han.

Ud over gratis internet til kunderne vil Hjem-IS også selv benytte den avancerede internetopkobling, som giver firmaet mulighed for at udvikle en mere avanceret flådestyring, kvalitetskontrol og udvikling af nye services til kunderne, fortæller Jan Hansen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Efter 24 år valgte Niels Elbek at fratræde posten som topchef i Elbek & Vejrup: Se her hvorfor
Gennem 24 år har Niels Elbek stået i spidsen for it-selskabet Elbek & Vejrup, som han har stiftet sammen med Lars Vejrup. Selskabet har kunne fremvise tocifrede vækstrater de seneste mange år, men alligevel takker topchefen nu af - se her hvorfor.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.