Hosting-branche vil ryge ustabile udbydere ud

Flere hosting-selskaber vil nu have fjernet useriøse web-udbydere fra nettet. Mærkeordning, mega-backup og lovgivning er blot nogle af de forslag, der skal ryge de slatne web-udbydere ud.

Efter den seneste bølge af hosting-udbydere, der har været gennem pressemaskinen på grund af dårlige sager som eksempelvis Buydomains.dk og Aspect Networks, forsøger tre af Danmarks større hosting-firmaer at trække en streg i sandet.

For nu skal det være slut med virksomheder, der enten er gået bag om dansen eller skyder frem i løbet af natten og kalder sig for et hosting-selskab.

"Al den cowboy-hosting, der finder sted, er jo rigtig skidt for branchen som helhed. Det er simpelthen for nemt at leje sig ind på nogle servere og kalde sig hosting-udbyder," siger salgs- og marketingchef fra Surftown, Thomas Folmann.

Han peger på, at ansvaret ikke alene kan placeres på kundens egen research af forskellige hostingudbydere, fordi eksempelvis privatkunder ofte bare går efter de billigste løsninger.

Det behøver ifølge Thomas Folmann ikke nødvendigvis være skidt, ligesom de dyrere løsninger ikke er nogen garanti for en stabil drift.

"De fleste privatkunder går efter den lavest mulige pris, og hvis tingene går galt, er de villige til at betale hvad som helst for at redde deres data. Derfor bør hosting-selskaberne have sikring af kundernes data som førsteprioritet, og kunderne bør kunne finde frem til de stabile udbydere, før tingene går galt," siger han.

Dårlig presse
Også direktør Vibeke D. Hansen fra Dir slår et slag for, at hosting-branchen må have skilt fårene fra bukkene i en branche, hvor op mod 500 hostingudbydere samlet set hoster omkring en million .dk-domæner.

Hun peger på, at brancheforeningerne må komme på banen og være samlingspunkt for en branche, hvor enkelte selskaber fra tid til anden taber massive mængder kundedata, så hele hostingbranchen derefter oplever at blive hængt ud i pressen som utroværdig.

Tidligere har brancheforeningerne IT Branchen og ITEK under Dansk Industri hævdet over for Computerworld, at indgåelsen af hosting-aftaler i høj grad er kundernes ansvar. Dansk IT har derimod vist sig villig til at hjælpe hosting-kunder i havsnød, men det er ifølge Vibeke D. Hansen ikke nok.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Sådan vil Udbetaling Danmark løse problemerne med nyt boligstøttesystem fra Netcompany: Se planen her
Interview: Når Udbetaling Danmark blåstempler lanceringen af det nye boligssystem skyldes det, at der spares mere end 20 millioner kroner hver måned i forhold til det gamle system. Selskabet erkender dog, at it-systemet har en række udfordringer. Læs her, hvordan de skal løses.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.