Artikel top billede

ITEK: It-iværksættere har det hårdt

It-iværksættere lider under krisen, men der er håb forude for det vigtige folkefærd, vurderer ITEK.

It-iværksættere, der er danmarks fremtidige brændsel til vækst, lider for tiden.

"Iværksættere har haft det hårdt under krisen," siger direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri.

Ligesom for etablerede virksomheder er det svært at få kunder - og vanskelighederne med at skaffe finansiering har især været alvorlige for iværksættere, forklarer han.

Det er særligt ærgerligt, fordi iværksætteri skaber fremtidens vækst.

Vigtig for hele branchen

"Derfor har vi brug for et innovationslag, der kan skabe vækst og udvikling, ofte ved at de lovende bliver købt op af de etablerede," siger Tom Togsverd.

Tom Togsverd mener, at iværksætteri er vigtigt for hele it-branchen - helt ud til slutkunder som eksempelvis it-chefernes adgang til ny teknologi.

"Selvfølgelig sker der også innovation i de etablerede, såkaldte intraprenørskab; men det går ofte for langsomt, og stive strukturer kan hæmme, at det bliver til noget," siger han.

Tom Togsverd vurderer, at op imod hver tredje iværksætter, der kommer til Dansk Industri, Vækstfonden eller innovationsmiljøerne er it- eller telerelateret.

"Så vores branche fylder meget i det samlede innovationsbillede," siger han.

Håb forude

Direktøren mener dog, at der er håb.

"Der er lys forude. Regeringen har pumpet flere midler ind i iværksætterfinansiering, blandt andet med forøgelse af Vækstfondens midler, øgede midler til innovationsmiljøer samt gennem udvidelse af kapitalgrundlaget i Seed Capital Denmark," siger Tom Togsverd.

Men det bedste råd til iværksættere er stadig:

"Få fat i nogle kunder, som dels kan sikre indtægter, dels guide forretningsudviklingen i den rigtige retning," siger Tom Togsverd.

Endelig mener han også, at det en god idé, hvis det offentlige også tænker erhvervspolitik ved fremtidige indkøb.

"Som det påpeges i Højhastighedskomiteens rapport, kan det offentlige ved at samarbejde med virksomhederne om udvikling af nye løsninger, der opfylder det offentliges behov, være en kæmpe platform for udvikling af nye produkter og tjenester og dermed være lokomotiv også for iværksættere," siger han.

Pinlige obstruktioner

Tom Togsved mener, det er pinligt at se, hvordan store aktører tryner de små iværksættere.

"Eksemplet med Get Through Power er efter min mening ærgerligt (beskrevet her, red.)," siger han.

Netop i disse år har vi behov for at få udbredt intelligent energistyring, og kommunerne har faktisk friere investeringsvilkår end normalt, idet man på grund af krisen har ophævet anlægsloftet i år, forklarer ITEK-direktøren.

At store spillere har modarbejdet selskabet "er nærmest lidt pinligt," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere