"Nu skal E-conomic ekspandere i udlandet," fortæller den danske software-producents danske direktør, Torben Frigaard Rasmussen.

Ekspansions-sultne E-conomic går i plus

Danske E-conomic har vendt et underskud i 2008 til et millionoverksud i 2009. Nu vil virksomheden have hul igennem til udlandet.

Den danske producent af regnskabssystemer, E-conomic, har vendt et lille minus i 2008 til et plus på 2,7 millioner kroner i 2009.

Det positive resultat skyldes, at virksomheden har formået at hæve omsætningen fra 30 til 42 millioner i 2009.

E-conomic leverer regnskabsløsninger som software-as-a-service (SaaS), hvilket vil sige, at programmet ligger på nettet og ikke som et program på brugerens computer.

Det er især små og mellemstore virksomheder, som benytter sig af E-conomics løsning, og netop den målgruppe har været hårdt ramt gennem den seneste tid, forklarer E-conomics administrerende direktør, Torben Frigaard Rasmussen.

"Vi har gennem den seneste tid haft et stigende antal konkurser og et faldende antal virksomhedsopstarter i Danmark. Det rammer især vores målgruppe, derfor er vores stigende omsætning et udtryk for, at vi stjæler markedsandele fra konkurrenterne, og det glæder mig naturligvis," siger Torben Frigaard Rasmussen, som understreger, at E-conomic i øjeblikket har en del udgifter forbundet med virksomhedens ekspansion i udlandet.

Udlandet trækker
Ud af E-conomics 24.000 kunder befinder de fleste sig i Danmark. Men gennem det seneste år har E-conomic været fokuseret på at ekspandere i udlandet, hvor virksomheden for nylig har åbnet kontorer i Tyskland, Polen, Spanien, Finland og Frankrig.

Torben Frigaard Rasmussen fortæller, at han på markederne uden for Skandinavien oplever, at forbrugerne ikke er så langt fremme i tilvænningsfasen, når det handler om at bruge SaaS-produkter.

"Skandinavien er 12-18 måneder længere fremme end mange andre europæiske lande, når det gælder forbrugeradfærd. Det kan vi også se, når vi kigger på nøgletal for bredbåndsudrulning og kreditkort-transaktioner i forhold til BNP," siger E-conomic-direktøren.

Skeptiske kunder
Han forklarer, at E-conomic indtil for bare to år siden også oplevede, at danske forbugere var nervøse for sikkerheden, når de overvejede at vælge en SaaS-løsning.

"Når vi talte med kunderne og skrev på hjemmesiden, brugte vi lang tid på at forklare kunderne, at vores vores løsning er akkurat ligeså sikker, som en traditionel løsning. Det var en stor udfordring for os, men i Skandinavien er vi kommet udover den hurdle nu," fortæller Torben Frigaard Rasmussen.

E-conomic har hovedkvarter i centrum af København og har i øjeblikket 60 ansatte.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?