Artikel top billede

"Nu skal E-conomic ekspandere i udlandet," fortæller den danske software-producents danske direktør, Torben Frigaard Rasmussen.

Ekspansions-sultne E-conomic går i plus

Danske E-conomic har vendt et underskud i 2008 til et millionoverksud i 2009. Nu vil virksomheden have hul igennem til udlandet.

Den danske producent af regnskabssystemer, E-conomic, har vendt et lille minus i 2008 til et plus på 2,7 millioner kroner i 2009.

Det positive resultat skyldes, at virksomheden har formået at hæve omsætningen fra 30 til 42 millioner i 2009.

E-conomic leverer regnskabsløsninger som software-as-a-service (SaaS), hvilket vil sige, at programmet ligger på nettet og ikke som et program på brugerens computer.

Det er især små og mellemstore virksomheder, som benytter sig af E-conomics løsning, og netop den målgruppe har været hårdt ramt gennem den seneste tid, forklarer E-conomics administrerende direktør, Torben Frigaard Rasmussen.

"Vi har gennem den seneste tid haft et stigende antal konkurser og et faldende antal virksomhedsopstarter i Danmark. Det rammer især vores målgruppe, derfor er vores stigende omsætning et udtryk for, at vi stjæler markedsandele fra konkurrenterne, og det glæder mig naturligvis," siger Torben Frigaard Rasmussen, som understreger, at E-conomic i øjeblikket har en del udgifter forbundet med virksomhedens ekspansion i udlandet.

Udlandet trækker

Ud af E-conomics 24.000 kunder befinder de fleste sig i Danmark. Men gennem det seneste år har E-conomic været fokuseret på at ekspandere i udlandet, hvor virksomheden for nylig har åbnet kontorer i Tyskland, Polen, Spanien, Finland og Frankrig.

Torben Frigaard Rasmussen fortæller, at han på markederne uden for Skandinavien oplever, at forbrugerne ikke er så langt fremme i tilvænningsfasen, når det handler om at bruge SaaS-produkter.

"Skandinavien er 12-18 måneder længere fremme end mange andre europæiske lande, når det gælder forbrugeradfærd. Det kan vi også se, når vi kigger på nøgletal for bredbåndsudrulning og kreditkort-transaktioner i forhold til BNP," siger E-conomic-direktøren.

Skeptiske kunder

Han forklarer, at E-conomic indtil for bare to år siden også oplevede, at danske forbugere var nervøse for sikkerheden, når de overvejede at vælge en SaaS-løsning.

"Når vi talte med kunderne og skrev på hjemmesiden, brugte vi lang tid på at forklare kunderne, at vores vores løsning er akkurat ligeså sikker, som en traditionel løsning. Det var en stor udfordring for os, men i Skandinavien er vi kommet udover den hurdle nu," fortæller Torben Frigaard Rasmussen.

E-conomic har hovedkvarter i centrum af København og har i øjeblikket 60 ansatte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?