Initiativtagerne til Sonomio håber, at deres selskab kan skille sig ud i mobilmarkedet. Fra venstre: Ole Ørndrup, Alf Præstgaard, Anette Buus og Tage Rasmussen. Foto: Sonomio.

Iværksættere udfordrer mobil-kæmpers gebyr-politik

En gruppe iværksættere fra Aalborg etablerer et nyt mobilselskab, som skal skille sig ud ved en nul gebyrer-politik.

Endnu et nyt mobilselskab kan meget vel være på vej ind i kampen på det danske telemarked. En gruppe af fire personer med base i Aalborg meddeler i dag, at de er i gang med at etablere et mobilselskab under navnet Sonomio.

En af initiativtagerne er Anette Buus, som de seneste 13 år har arbejdet som rådgiver for erhvervsledere i større danske og udenlandske virksomheder. Hun fortæller, at selskabet vil slå hårdt på at have en gebyrfri-profil.

"Det er ikke, fordi der mangler mobilselskaber, men der mangler et selskab med denne profil i markedet, og vi har snakket om det længe, og nu synes vi, at det skal være. Vi synes, at tendensen er, at telebranchen mister mere og mere troværdighed, og når man har en masse viden om det, har man lyst til at gøre en forskel," siger hun til Computerworld.

Hun henviser blandt andet til de undersøgelser, som placerer telebranchen i bunden af forbrugerindekset som den branche, forbrugerne har mindst tillid til.

"Det vigtige for os er, at vi ikke kører med gebyrer. Det skal være gennemskueligt, hvad man kommer til at betale," forklarer Anette Buus.

Selskabet vil komme til at konkurrere med giganter som TDC, Telia, Telenor og 3 samt de lavprisselskaber, som også indgår i deres koncerner. Det er derfor en hård konkurrence, som de skal klare sig i.

"Vi vil klare os på kundeservicen, og prisen skal selvfølgelig være i orden. Derfor kommer vi ud med nogle lavere priser. Vi har også kompetencen modsat mange af de andre, der starter op i telebranchen," siger hun.

Forhandler med TDC og Telenor
De tre andre initiativtagere har alle en baggrund i telebranchen. Ole Ørndrup er tidligere dansk landechef i Telenor, mens Tage Rasmussen havde titlen som vicedirektør i Sonofon, og han blev sidenøverste chef i RTX Telecom. Den sidste mand er Alf Præstgaard, der har mere end 20 års erfaring i telebranchen.

Det ny selskab kommer til at være tjenesteudbyder - i fagsprog kaldet MVNO - i et af de eksisterende mobilnet.

"Vi forhandler p.t. med Telenor og TDC, så det er ikke givet endnu, hvilket netværk vi ender på. Det er kvalitet og pris, der bliver afgørende, og under alle omstændigheder bliver der ikke underskrevet noget, før virksomheden er stiftet," siger Anette Buus.

Virksomheden bliver formentlig stiftet sidst i maj, men selskabet skal først have afsluttet finansieringen. Det sker ved en aktietegning, som finder sted frem til 14. maj. Indtil videre er 2,5 millioner kroner af de minimum 6,4 millioner kroner på plads.

Sonomio får base i Aalborg, hvor også mobilselskabet M1 ligger. Dette selskab var indtil december sidste år det sidste større uafhængige mobilselskab i Danmark, men virksomheden blev 16. december 2009 opkøbt af TDC's datterselskab, Telmore.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Datatilsynet øger GDPR-kontrollen med ny strategi: Første del bliver spørgeskema med 100 spørgsmål
Det danske Datatilsyn er på vej med en ny data- og risikobaseret strategi i tre faser. Den første bliver et skema med op mod 100 spørgsmål, som virksomheder og myndigheder skal besvare. "Tilsynsmodellen har et element af stikprøvekontrol og er opbygget som en tragt," siger tilsynschef Frederik Siegumfeldt.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.