BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Microsoft og Oracle præsenterer visioner for skyen

Det kan virke som om, Microsoft og Oracle har delt skyerne imellem sig: De offentlige og de private. Læs om deres planer for cloud computings indtog i erhvervslivet.

Computerworld News Service: Ved Cloud Computing Expo i New York City fortalte chefer fra Microsoft og Oracle om deres visioner for cloud computings indtog i erhvervslivet.

De to virksomheder kom dog med forskelligartede visioner: Microsoft fremhævede sine offentlige cloud-løsninger, mens Oracle fremviste værktøjer til opbygning af private clouds.

Men de to softwaregiganter var dog enige om, at erhvervslivets brug af cloud computing bør være efter behov, i hvad de begge kalder for "en hybridmodel".

"Jeg vil argumentere for, at det sandsynligvis ville være dyrere at køre nuværende applikationer i cloud'en med ellers den præcist samme udnyttelse som i dit eget datacenter," siger Hal Stern, der er president for Oracle og tidligere teknologidirektør for services hos Sun Microsystems.

Fordelen ved skyen, argumenterer Stern, er dens elasticitet. Det er "impulsfunktioner af efterspørgsel, hvor man har brug for 100 eller 1.000 cpu'er, som man bagefter giver tilbage," forklarer han.

"Hvis man kigger på alle de eksempler, der er blevet fremhævet som gode cases for den offentlige sky, så ser man, at de kørte i en periode, hvorefter de afleverede ressourcerne igen," siger Stern og tilføjer, at det var det, der gjorde dem omkostningseffektive.

Det er ikke sikkert, at dagligdagsfunktioner såsom lønsystemer eller logistikkæde vil opleve en lige så stor fordel ved en cloud-løsning, Selvom det dog er muligt, at det kan reducere kompleksiteten, hvis de anvendes i en software-as-a-service-model.

Så udfordringen for virksomhederne er ifølge Hal Stern at forberede infrastrukturen til en hybridmodel, hvor noget af arbejdsbyrden behandles in-house, mens andre opgaver behandles i cloud'en.

"Hvis vi er virkelig gode til at definere denne tilrettelæggelse af udrulningen, så kan vi bruge en blanding af offentlige og private ressourcer," påpeger han.

Ud med gæsterne
Og sandelig valgte Oracle da også netop denne konference til at offentliggøre et nyt sæt produkter, der gør udrulningen af interne applikationer hurtigere.
Oracle Virtual Assembly Builder gør det muligt at oprette virtuelt hardwareudstyr fra almindeligt brugt infrastruktur såsom webservere og databaser.

"Når man bygger multi-tier-applikationer, er det uundgåeligt, at man bliver nødt til at sammenstykke mange forskellige komponenter," siger Arvind Jain, der er direktør for produktstrategi hos Oracle.

"Det ideelle miljø for et applikationsudviklings-team ville være en it-infrastruktur, der er let og hurtig at udrulle, så teamet kan fokusere på programlogikken."

Oracle WebLogic Suite Virtualization Option er designet til at sætte hastigheden op under runtime af virtualiserede Java-applikationer ved at afskaffe gæste-styresystemet, der ellers ville være nødvendig for at køre en applikation virtuelt.

Denne anden softwarepakke indeholder en WebLogic applikationsserver integreret med Oracle JRockit Virtual Edition, der er en udgave af Oracles Java-runtime-engine, der er tilpasset til at køre på Oracles virtualiseringsplatform, Virtual Machine (VM).

"Det virker jo fuldstændigt kontra-intuitivt at fjerne gæste-styresystemet. Men JRockit Virtual Edition inkorporerer alt det nødvendige til at køre VM," siger Erik Bergenholtz, der er direktør for produktstyring hos Oracle.

Bergenholtz bemærker, at det betyder, at der er plads til flere virtuelle maskiner per server, når man fjerner gæste-styresystemer, samtidig med at de også kan køre hurtigere.

Oracle har i interne test vist, at denne tilgang kan sætte hastigheden for runtimes op med 33 procent: Mens en reference-applikation på en standard WebLogic-server udførte 225 beregninger per sekund, udførte WebServer/JRocket-kombinationen 348 beregninger per sekund.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.