Artikel top billede

"Vi er ikke sat i verden for at tjene penge," siger Søren Jakobsen, der er direktør for Staten og Kommunernes Indkøbsservice. (Foto: Erik Bjørn)

SKI's direktør blæser på faldende overskud

Den offentlige indkøbscentrals overskud falder, men det er ligegyldigt, så længe indkøbsaftalerne bliver populære, mener direktør Søren Jakobsen.

Omsætningen hos Staten og Kommunernes Indkøbs Service er i 2009 steget med 14 procent til et rekordt højt niveau på 13 milliarder kroner.

Det viser SKI's seneste årsregnskab, som netop er blevet offentliggjort.

Trods den stigende popularitet viser årsregnskabet et ganske beskedent overskud på 7,4 millioner kroner, hvilket er et fald i forhold til overskuddet på 8,8 millioner i 2008.

Men det bekymrer ikke SKI's administrerende direktør, Søren Jacobsen.

Han mener, at det vigtigste er, at SKI fastholder en tendens, hvor omsætningen stiger i takt med, at indkøbscentralens rammeaftaler bliver mere populære.

"SKI er ikke sat i verden for at tjene en masse penge. Vi fokuserer ikke på at skabe overskud, men på at skabe gode og populære indkøbsaftaler til vores kunder," siger SKI-direktøren.

Stor it-omsætning

Han forklarer, at SKI's overskud bliver brugt til finansiere etableringen af nye rammeaftaler til de mange SKI-kunder.

I det kommende år forventer SKI eksempelvis at lancere nye rammeaftaler indenfor blandt andet cloud-computing og velfærdsteknologi, der kan gøre livet lettere for patienter og ansatte i plejesektoren.

31 procent af SKI's omsætning er it-relateret, og ifølge Søren Jakobsen har især rammeaftalen om tele- og datatrafik været populær i det seneste regnskabsår.

Brugen af indkøbsservicens rammeaftaler er tilmed steget med hele 41 procent i de danske regioner og med knap 32 procent i de danske kommuner.

SKI's aftaler oplever ifølge Søren Jakobsen en stigende popularitet i kommunerne, fordi det betyder, at de offentlige indkøbschefer kan slippe for at sende nye indkøb i udbud.

En gennemsnitlig dansk kommune køber ind for 750 millioner kroner og administrerer mellem 130 og 150 aftaler.

"Udbuddene kan være en næsten uoverkommelig opgave for kommunerne, og når der samtidig er et stort pres på de kommunale budgetter, så tilbyder vi en nem og effektiv løsning for kommunerne" siger SKI-direktøren.

Konkurrence er dyr

For få år siden droppede Staten indkøbsaftalerne fra SKI og i stedet valgte Finansministeriet at lave sine egne indkøbsaftaler på it-området.

Med et pennestrøg kostede det SKI en gigant-omsætning.

Men når indkøbsservicen alligevel formår at hente en rekordomsætning, skyldes det øget fokusering på de kommunale kunder.

"Finansministeriets aftale oplevede vi i første omgang som et frontal-angreb, men i stedet er SKI nu begyndt at fokusere meget mere på de kommunale kunder. På mange måder har Finansministeriets indkøbsaftaler været en fordel for os, fordi vi oplever, at hele den offentlige sektor er blevet meget mere opmærksom på de fordele, der ligger i indkøbsaftalerne," siger Søren Jakobsen

SKI er et offentligt ejet aktieselskab, hvor staten sidder på 55 procent af aktierne og Kommunernes Landsforening sidder på de resterende 45 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere