"Vi er ikke sat i verden for at tjene penge," siger Søren Jakobsen, der er direktør for Staten og Kommunernes Indkøbsservice.

SKI's direktør blæser på faldende overskud

Den offentlige indkøbscentrals overskud falder, men det er ligegyldigt, så længe indkøbsaftalerne bliver populære, mener direktør Søren Jakobsen.

Omsætningen hos Staten og Kommunernes Indkøbs Service er i 2009 steget med 14 procent til et rekordt højt niveau på 13 milliarder kroner.

Det viser SKI's seneste årsregnskab, som netop er blevet offentliggjort.

Trods den stigende popularitet viser årsregnskabet et ganske beskedent overskud på 7,4 millioner kroner, hvilket er et fald i forhold til overskuddet på 8,8 millioner i 2008.

Men det bekymrer ikke SKI's administrerende direktør, Søren Jacobsen.

Han mener, at det vigtigste er, at SKI fastholder en tendens, hvor omsætningen stiger i takt med, at indkøbscentralens rammeaftaler bliver mere populære.

"SKI er ikke sat i verden for at tjene en masse penge. Vi fokuserer ikke på at skabe overskud, men på at skabe gode og populære indkøbsaftaler til vores kunder," siger SKI-direktøren.

Stor it-omsætning
Han forklarer, at SKI's overskud bliver brugt til finansiere etableringen af nye rammeaftaler til de mange SKI-kunder.

I det kommende år forventer SKI eksempelvis at lancere nye rammeaftaler indenfor blandt andet cloud-computing og velfærdsteknologi, der kan gøre livet lettere for patienter og ansatte i plejesektoren.

31 procent af SKI's omsætning er it-relateret, og ifølge Søren Jakobsen har især rammeaftalen om tele- og datatrafik været populær i det seneste regnskabsår.

Brugen af indkøbsservicens rammeaftaler er tilmed steget med hele 41 procent i de danske regioner og med knap 32 procent i de danske kommuner.

SKI's aftaler oplever ifølge Søren Jakobsen en stigende popularitet i kommunerne, fordi det betyder, at de offentlige indkøbschefer kan slippe for at sende nye indkøb i udbud.

En gennemsnitlig dansk kommune køber ind for 750 millioner kroner og administrerer mellem 130 og 150 aftaler.

"Udbuddene kan være en næsten uoverkommelig opgave for kommunerne, og når der samtidig er et stort pres på de kommunale budgetter, så tilbyder vi en nem og effektiv løsning for kommunerne" siger SKI-direktøren.

Konkurrence er dyr
For få år siden droppede Staten indkøbsaftalerne fra SKI og i stedet valgte Finansministeriet at lave sine egne indkøbsaftaler på it-området.

Med et pennestrøg kostede det SKI en gigant-omsætning.

Men når indkøbsservicen alligevel formår at hente en rekordomsætning, skyldes det øget fokusering på de kommunale kunder.

"Finansministeriets aftale oplevede vi i første omgang som et frontal-angreb, men i stedet er SKI nu begyndt at fokusere meget mere på de kommunale kunder. På mange måder har Finansministeriets indkøbsaftaler været en fordel for os, fordi vi oplever, at hele den offentlige sektor er blevet meget mere opmærksom på de fordele, der ligger i indkøbsaftalerne," siger Søren Jakobsen

SKI er et offentligt ejet aktieselskab, hvor staten sidder på 55 procent af aktierne og Kommunernes Landsforening sidder på de resterende 45 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.