Artikel top billede

HP køber Palm

HP køber Palm for milliardbeløb. Se her, hvad HP vil bruge Palm til.

Det bliver HP, der kommer til at købe Palm, der står bag smartphonen Palm Pre og operativsystemet WebOS.

HP betaler over 6,5 milliarder kroner for Palm, der i 2009 kom ud med et underskud på omkring fire milliarder kroner.

Mens Palms indtjeningsevne således ikke har været imponerende, er Palms teknologi generelt blevet vurderet positivt.

God teknologi, ringe markedsandel

Palm har bare ikke haft den rigtige timing,, som en frustreret Palm-leder gav udtryk for en måneds tid siden.

I stedet har Palm måtte se blandt andet Apple stjæle opmærksomheden på smartphone-markedet.

Apple, som Palm kom i en bitter strid med i sommeren 2009 om anvendelse af iTunes-afspilleren

HP i stedet for Nokia, HTC, Dell og Lenovo

Der har gennem lang tid været rygter om at Palm ville blive opkøbt.

Nokia har været nævnt som mulig køber, og da det for to uger siden blev rapporteret, at Palm var igang med at finde en køber, blev HTC, Lenovo og Dell nævnt som mulige købere.

Men det blev altså HP, som køber Palm for at få fingre i den teknologi, som generelt anerkendes, men som markedet ikke er interesseret i.

Styrkelse af udviklingsbudget og marketing

Det er kun en lille uge siden, at Palms softwarechef Michael Abbott forlod Palm.

Michael Abbott fungerede som evangelist for WebOS og har blandt andet skulle udbrede kendskabet og anvendelsen af WebOS.

HP lover at øge Palms udviklingsbudget og desuden gøre mere ud af salgs- og marketingaktiviteter.

"Vi har til hensigt at investere kraftigt i produktudvikling og go-to-market for at drive det her marked," sagde Todd Bradley, vicepræsident for HP's personal systems group - og tidligere CEO for Palm - i et telefon-pressemøde, hvor aftalen blev drøftet.

Hvad med Windows Mobile?

HP håber med købet af Palm at få en større bid af det voksende smartphone-marked.

HP sælger allerede Windows Mobile-telefoner, men har en meget lille markedsandel.

På telefonkonferencen sagde Todd Bradley, at HP fortsat vil være en strategisk partner for Microsoft, men det var uklart om det gjaldt på mobilområdet, på PC-området eller begge.

Men det er ikke kun smartphonemarkedet som HP vil angribe med Palm-teknologi.

WebOS også til tablets?

"Vi ser andre muligheder udover smartphones," sagde Todd Bradley og nævnte muligheden for at anvende WebOS på HP's tablet-computer Slate.

Derved kan Apples iPad få en WebOS-baseret konkurrent.

Men hvis HP virkelig planlægger at anvende WebOS på Slate, vil det også få betydning for Microsofts planer på tablet-pc-området.

HP har hidtil sagt, at selskabets første tablet vil køre Windows 7 og da Microsofts Steve Ballmer første gang viste Windows 7 på en tablet-pc, var det på en HP Slate.

Her begyndte sidste kapitel i Palms historie

Det sidste kapitel i Palms historie begyndte på det store Consumer Electronics Show i Las Vegas sidste år. Her præsenterede Palm smartphonen Pre baseret på det nye styresystem WebOS.

I marts meddelte Palm, at selskabet i indeværende kvartal kun forventer en omsætning, der er halvt så stor som aktieanalytikernes forventninger. Det pustede ikke blot til rygterne om et snartligt opkøb, men startede spekulationer om en forestående betalingsstandsning.

Forud for lanceringen af Pre og WebOS var der gået år, hvor hardware og softwaredelen af Palm var splitet i to selskaber. Det var i samme periode, hvor smartphonen for alvor begyndte at overtage det marked for personlige digitale assistenter eller PDA-er, som Palm var pioner på.

Palm blev stiftet i 1996 og var med Palm Pilot pioner på markedet for PDA-er. Med modellen Treo kom Palm med i kampen om smartphone markedet, som på det amerikanske hjemmemarked hurtig blev domineret af canadiske RIMs Blackberry.

Det marked sidder RIM i dag på næsten halvdelen af, mens Apple har en fjerdedel. Palms andel af det amerikanske marked faldt til godt 4 procent i 2009.

Med købet, som forventes afsluttet i juli, kaster HP sig for alvor ind på markedet for smartphones. I første omgang oplyster selskabet, at Palms WebOs skal være kernen i virksomhedens satsning på området.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital