Cloud er ikke et tag-selv-bord men en fast menu

Cloud handler om stordriftsfordele og er ikke en delikatesse-afdeling. Uden standardisering går besparelserne i vasken.

Der er ikke meget ny teknologi på menuen i cloud computing.

Det handler groft sagt om at få mere ud af det samme, lyder det fra Henrik Tang Hedegaard, der er chef for IBM's globale technology services, der blandt andet tilbyder cloud-løsninger til erhvervslivet.

"Skyen handler om at spare penge i form af stordrift, og stordrift medfører, at udbudet består af pakkeløsninger, hvor virksomhederne så kan vælge hyldevarer," sagde han på IDC's konference om cloud computing, der netop er blevet holdt i DGI-byen i København.

"Hvis man vil have den laveste pris, må man finde sig i one size fits all-modellen. Er tjenesten good enough bliver fremtidens cloud-sætning," lyder det fra IBM-manden, der til daglig slår sine folder på den engelsksprogede scene.

"Hvis man er på jagt efter specialtilpassede it-løsninger, er besparelserne ved at benytte cloud-teknologien langt mindre, og skyen slet ikke egnet til en hel række opgaver," sagde han.

plussiden nævner han områder som storage, videokonferencer, data mining, desktop, test eller ERP-systemer, som oplagte cloud-emner.

Mens områder, der er meget specialiserede eller indeholder følsomme oplysninger, ikke bør forlade virksomhedens egne servere.

"Vores anbefaling til virksomheder, der er interesserede i teknologien er, at de skal være kritiske, når de vælger arbejdsområder, som eventuelt skal sendes i skyen. Se på strategien, behovene, arbejdsopgaverne og ikke mindst om cloud-løsningen passer ind i den eksisterende infrastruktur," lød det fra Henrik Tang Hedegaard.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.