Artikel top billede

I første omgang bliver det ejere af Nokias E52 og E72, der får mulighed for at benytte den nye applikation.

Se din kollegas status med nyt smartphone-værktøj

Microsoft og Nokia udgiver samarbejdsapplikation til smartphones, der forbinder direkte til Microsoft Exchange.

Computerworld News Service: Mobil-giganten Nokia og Microsoft har annonceret den første frugt af deres mobile produktivitets-pagt: Microsoft Communicator Mobile til Nokias mobiltelefoner og platformen Symbian.

Microsoft Communicator Mobile til Nokia, som indledningsvis vil blive gjort tilgængelig gratis på engelsk til Nokias enheder E52 og E72 via Nokia Ovi mobile software store, er et samarbejdsværktøj til virksomheder, der forbinder direkte til Microsoft Exchange.

Den nye applikation giver brugerne mulighed for at se kollegaernes status og tilgængelighed og for at klikke på dem for at tage kontakt via for eksempel instant message, e-mail, sms eller voice. Kollegaens navn og status bliver listet i brugerens kontaktapplikation, så man kan opdatere status, skabe eller tage del i eksisterende IM-sessioner og foretage opkald fra den centrale beliggenhed.

Annonceringen er direkte rettet mod BlackBerry-producenten Research In Motion (RIM) og dennes virksomhedskunder. RIM tilbyder i dag en række forskellige sammenlignelige samarbejdsværktøj til BlackBerry i Microsoft Exchange-miljøer, som for eksempel BlackBerry-klienten til Microsofts Office Communications Server (OCS).

Den nye Microsoft Communicator Mobile til Nokia bringer en del tilsvarende funktionaliteter til Nokias smartphone-brugere.

"Denne applikation vil tilbyde meget mere effektive måder at samarbejde med andre på, eftersom man vil kunne se, om de har travlt eller er tilgængelige sammen med den bedste måde at starte en samtale med dem," skriver Ukko Lappalainen, der er vice president for Nokia i en pressemeddelelse.

"Det lever desuden op til alle forretningskrav: Det er cost-effektivt at implementere, sikkert, velkendt og pålideligt."

Pagten mellem Nokia og Microsoft blev annonceret første gang sidste august og Microsoft Communcator Mobile til Nokia er bare den første ud af en række produkter, som virksomhederne planlægger at udsende til forretningskunderne i løbet af de kommende måneder og år.

Yderligere enhedssupport til mobiltelefoner som for eksempel Nokias nye E5-enhed forventes i den nærmeste fremtid. Nokia planlægger desuden at installere klienten på flere udvalgte mobiltelefoner.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere