Danskeren Lars Rasmussen var på scenen på Googles udviklerkonference for at fortælle om den nyeste udvikling i Google Wave.

Google-bølgen skal bryde igennem til virksomhederne

Virtuel reportage: Alle har nu adgang til Wave. Salesforce og SAP klar med nye produkter med Wave indbygget. Dansk udvikler fortæller om Wave-baseret produkt

Det er et år siden at Wave blev introduceret på Google I/O med en 80 minutters demo af de danske brødre Jens og Lars Rasmussen på scenen.

I år var Lars Rasmussen, Manager for Google Wave, så tilbage på scenen, men denne gang blot omkring syv minutter for at fortælle om en række nye tiltag for Wave-produktet.

Der var presset mange nyheder ind i de syv minutter.

Hidtil har Wave kun været åben for specielt inviterede udviklere, men på Google I/O-udviklerkonferencens første dag meddelte Lars Rasmussen, at alle interesserede nu kan kaste sig ud i den Googleske udviklingsbølge

Google Wave bliver også en del af Google Apps, hvilket betyder, at brugere af en given Google Apps-applikation fra i dag kan anvende Wave.

Indbygges i forretningapplikationer
Google håber blandt andet, at Wave bliver valgt som samarbejdsværktøj eller collaboration produkt i virksomheder.

Til at bryde ind i forretningsverdenen har Google allieret sig med nogle af mastodonterne i forretnings-it.

Salesforce.com indbygger Wave i sit nye samarbejds-software Chatter, og SAP indbygger support for Wave Federation-protokollen i sit nye samarbejdsprodukt Streamwork ligesom Novell også indbygger support for Wave Federation-protokollen i deres samarbejds-software Pulse.

Wave Federation-protokollen gør det muligt at udveksle information - eller waves i Google-terminologi - med andre systemer, der understøtter protokollen.

Nøglekomponenter bliver open source
Google har valgt at gøre nogle af modulerne på Wave-platformen til open source. Eksempel in-browser-editoren som Lars Rasmussen kaldte for en af de sværeste kompneter at udvikle.

Som Computerworld tidligere har beskrevet, var nogle af beta-testerne da også forbeholdne over for Wave-konceptet.

Lars Rasmussen opfordrede da også til, at folk afprøvede den nye version, der nu er tilgængelig for alle.

"Hvis du allerede har prøvet Wave, specielt hvis det var tidligt i preview-forløbet, og du synes, det ikke var helt klart til at få arbejde fra hånden, så er det en god ide at prøve det igen," opfordrede Lars Rasmussen de mange tusinde tilhørere i Moscone-konferencesalen.

Blandt tilhørerne var den danske udvikler Daniel Graversen. Computerworld fik en snak med ham om et Wave-baseret produkt, han promoverer på konferencen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere


Corporate Performance Management - sådan omsætter du strategiske beslutninger til operationelle planer

Den digitale transformation er i gang de danske finans- og økonomiafdelinger. Corporate Performance Management (CPM) er en fællesbetegnelse for de softwareløsninger, der er med til at håndtere og visualisere virksomhedens performance og målopfyldelse. Men hvilke løsninger skal du vælge og hvordan kommer du i gang?

27. september 2018 | Læs mere


Premium
Facebook er virksomheden der kan eje verden, hvis den kommer helskindet igennem sin identitetskrise
Selvom Facebooks aktie er blevet sendt til tælling over sommeren, har den gode odds i fremtiden. Selvskabet har nemlig en unik evne til at navigere igennem kriser.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Den evigt forandrende rolle som it-manager – sådan ser fremtiden ud!
Rollen som it-manager har ændret sig meget, og bliver fremadrettet endnu vigtigere i enhver organisation, i takt med at teknologien udvikler sig. Det betyder at hverdagen er fyldt med mange udfordringer, som hele tiden stiller krav til medarbejderne og deres evne til at have de rette kompetencer. Hvad fremtiden bringer kan ingen spå om, men du får et bud på hvordan en it-managers hverdag ser ud i 2020, og hvilke løsninger der kan være vejen frem. Silotænkningen er fortid og det kræver at du som it-manager hele tiden tænker innovativt for at være på forkant. Hvordan du tilpasser dig til fremtiden, går vi i dybden med i dette Whitepaper.