Artikel top billede

Kina kræver bedre forhold på selvmords-fabrik

Nu griber de kinesiske myndigheder ind over for arbejdsforholdene på en selvmordsplaget iPad-fabrik.

Kinas ledende kommunistiske parti går nu ind i sagen om den selvmordsplagede elektronik-fabrikant Foxconn.

En højtstående repræsentant for kommunistpartiet siger, at det er nødvendigt at virksomheder som Foxconn forbedrer forholdene for de ansatte.

Det skriver kinesiske statsmedier ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal.

Kommentaren, der kommer fra partisekretæren i den kinesiske Guangdong-provins, Wang Yang, er den første højtstående udtalelse fra kommunistpartiet om selvmordsforsøgene hos Foxcoon.

10 er hoppet i døden

I år er 10 ansatte hoppet i døden fra Foxconns kinesiske fabrikker, og yderligere tre ansatte er blevet såret i selvmordsforsøg.

Wang Yang har ifølge de kinesiske statsmedier udtalt, at det er nødvendigt, at myndighederne og Foxconn samarbejder for at forhindre, at lignende tragedier finder sted igen.

Den kinesiske partisekretær ønsker blandt andet, at fagforeninger i private virksomheder bliver styrket.

Han forventer, at det kan skabes bedre arbejdsforhold og et mere harmonisk forhold mellem arbejdsgiverne og de ansatte.

Partisekretæren opfordrer desuden fabrikkerne til at give de ansatte bedre muligheder for at udøve sport og fritidsaktiviteter.

Lønforhøjelse for milliarder

Udtalelsen fra det kommunistiske parti kommer dagen efter, at Foxconn meddelte, at virksomheden vil give de ansatte en lønforhøjelse på 20 procent.

En lønforhøjelse, der ifølge Wall Street Journalist forventes at komme til at koste Foxconn cirka en
halv milliard danske kroner i kvartalet (84 millioner dollars).

Foxconn afviser, at lønforhøjelsen har forbindelse til rækken af selvmord, men at formålet er at gøre virksomheden mere attraktiv i kampen om den kinesiske arbejdskraft.

Det er på Foxconns fabrikker, at Apple får produceret iPhones, iPad og en række andre produkter. Foxcon producerer desuden elektronik-produkter for virksomheder som HP, Nokia, Motorola, Microsoft og Cisco

Lever som slaver

De kinesiske elektronik-fabrikker har ved flere lejligheder været kritiseret for elendige arbejdsforhold. Ofte både bor og arbejder de ansatte på fabrikkerne, og de må kun forlade fabrikkernes område i et fastsat tidsrum.

For få måneder siden var en amerikanske menneskerettighedsorganisation ude at kritisere en fabrikant, der producerer computermus og webcams for blandt andet Microsoft.

Ifølge menneskerettighedsorganisationens undersøgelse lever de ansatte hos Microsoft-fabrikanten under stærkt kritisable og slavelignende forhold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere