Artikel top billede

Den ultimative sikkerhedsguide til Windows 7: Del 4

Læs hvordan du får mest ud af de største sikkerhedsforbedringer i Windows 7. Om firewall-regler, forbedret gendannelse og nem fjernadgang med DirectAccess.

Computerworld News Service: Flere samtidigt aktive firewall-regler.

Når man som bruger havde adskillige netværksopkoblinger aktive samtidig i Windows-versioner før Windows 7, kunne man kun bruge en enkelt firewall-profil (såsom Hjemmenetværk, Arbejdsnetværk, Offentligt netværk eller Domæne).

Dette skabte potentielle sikkerhedsproblemer, såsom når en computer både var koblet til det lokale netværksdomæne og forbundet til et mindre sikkert trådløst netværk.

Windows 7 kan opdage adskillige netværk og differentieret benytte den passende firewall-profil til hver netværksopkobling.

Forbedret gendannelse. Du kan bruge Systemgendannelse til at gendanne systemfiler og -indstillinger.

Systemgendannelse lader dig tjekke, hvilke installerede programmer der vil blive påvirket af hvert gendannelsespunkt.

Det er også muligt at sikkerhedskopiere og gendanne sine personlige filer og dokumenter med Sikkerhedskopiering og gendannelse, hvor du også kan tjekke, hvilke filer der vil blive gendannet i hver version af gendannelsesfilerne. Det er ikke perfekt, men det giver et godt overblik.

Nem fjernadgang

DirectAccess gør det muligt for fjernarbejdere på sikker vis at få adgang til virksomhedens ressourcer (såsom netværksdrev, websites, applikationer og så videre) uden at forbinde gennem traditionelle typer af VPN'er.

DirectAccess opretter en tovejsforbindelse til en brugers virksomhedsnetværk, hver gang brugerens bærbare computer, med DirectAccess slået til, forbindes til internettet - endda før brugeren overhovedet logger på.

Fordelen ved det er, at brugeren ikke behøver tænke over at forbinde til virksomhedsnetværket, og at it-administratorer kan administrere fjerncomputerne, selv når de ikke er forbundne til VPN'et.

Når en bruger forbinder til internettet med DirectAccess slået til, så er det, som om han eller hun er i virksomhedens lokale netværk.

Gruppepolitik fungerer, værktøjerne til fjernadministration fungerer og de administrerede opdateringer fungerer.

DirectAccess stiller desværre temmeligt høje systemkrav - heriblandt Windows Server 2008 R2 (der skal fungere som RAS-server), klienter med Windows 7 Enterprise eller Ultimate, PKI, IPv6 og IPSec.

Men i takt med at de nødvendige brikker falder på plads, bør man undersøge brugen af DirectAccess som standard-VPN-teknologi til Windows 7 og nyere klienter.

Læs også:

Del 1: User Account Control.

Del 2: BitLocker-drevkrypterinng og nem kryptering af sidefilen.

Del 3: Kryptografi og sikrere webbrowsing.

Oversat af Thomas Bøndergaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere