Artikel top billede

Microsoft kritiserer Google Docs' support

Google forsvarer supporten af sine webapplikationer, mens krigen på ord fortsætter.

Computerworld News Service: Microsoft lod i går en kritisk bemærkning falde om konkurrenten Google, mens virksomheden fremhævede sin egen support til Office 2010.

I et blogindlæg mandag argumenterer leder af Microsofts kundeservice og support, Barbara Gordon, for, at hendes virksomheds supportløsning uden tvivl slår Googles.

"Lanceringen af Office 2010 tidligere på måneden mindede mig om, hvor stor en forskel den faktisk udgør," skriver Gordon.

"Hvornår ringede du sidst til Google for at få hjælp til at gendanne et mistet Google-dokument? Var du overhovedet i stand til at finde et nummer at ringe til? Mit gæt er: Nej. Google leverer simpelthen ikke det niveau af service."

Gordon fortsætter med at prale med Microsofts forskellige supporttilgange heriblandt bruger-til-bruger-support via webfora, support over telefon eller e-mail samt udrulningsteknologier til store virksomheder.

Google tilbyder dog en række supportløsninger til betalende Google Apps-kunder, der inkluderer support over e-mail og telefon samt webfora og online-opsætningsvejledninger. Google svarer ifølge Google App-sitet på e-mail-supportanmodninger i forhold til de fleste slags problemer inden for én arbejdsdag.

Forbrugere og virksomheder, der benytter den gratis version af eksempelvis Google Docs, kan læse online-vejledningerne eller efterlade et spørgsmål på den relevante webapplikations webforum.

Google afviser at reagere på Microsofts påstande med modpåstande, men virksomhedens talsmand bemærker, at der findes forhandlere, der leverer højere niveauer af support inklusiv slutbruger-support af Google Apps. Da prisen for Google Apps Premierudgave kun er 40 euro eller knap 300 kroner per brugerkonto per år, kan man som virksomhed købe sig til ekstern support fra en forhandler og alligevel ende med at betale mindre, end for hvad Microsoft tager for hver Office-licens.

Talsmanden fra Google giver dog igen på Gordons bemærkning om mistede Google Docs-filer. Her fremhæver han, at Google laver backup af alle dokumenter - også de, der gemmes af Google Docs - på flere forskellige datacentre. Argumentet om filer, der kan gå tabt, tilføjer han, er "morsomt," da dette kun er et problem ved klient-baseret software såsom Office, hvor dokumenter gemmes lokalt.

Der har nu i månedsvis været konfrontationer mellem de to giganter. I maj sparkede Googles enterprise product management director, Matthew Glotzbach, gang i den offentlige krig på ord ved at opfordre virksomheder til at glemme alt om at opgradere til Office 2010 og i stedet benytte Google Apps.

"Google Docs gør Office 2003 og 2007 bedre," skrev Glotzbach dengang.

Microsoft svarede igen dagen efter ved at hævde, at Google Docs integration med Office er underlegen i forhold til Microsofts egen onlineløsning, Office Web Apps, der kom på banen tidligere på måneden.

Google og Microsoft har også været oppe at toppes over rygterne om, at Google dropper Windows på sine medarbejderes pc'er på grund af sikkerhedshensyn. Denne påstand karakteriseres dog af adskillige eksperter som i bedste fald upålidelig og i værste fald direkte falsk.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.