Comdex: Gates udfordres

Det ser ud som om, IT-udviklingen er ved at overhale Microsoft-monopolet og dommer Jackson indenom med en stribe af forskelligt IT-udstyr, der fungerer udmærket uden Windows og Microsoft-programmer.

Af Poul Hilbert

Las Vegas: Temaet på Comdex 99 bliver IT med og uden Bill Gates - og især uden, hvis det går som mange andre end Sun-chefen Scott McNealy håber. Det var dog som i de sidste par år Microsoft-chefen Bill Gates, som åbnede Comdex 99 med en stor tale søndag aften. Comdex er bestemt heller ikke renset for Windows, tværtimod. Udstillingshallerne bugner som tidligere med Windows-produkter.

Men der er dog en tendens i år, som er stærkere end nogensinde. Det gratis styresystem Linux er på banen med sin helt egen konference-afdeling på Comdex, og overalt er der stande og bannere for gratis software - ikke blot fra Sun med Staroffice.

Dertil kommer e-business i enhver afskygning samt en lang række Gates-killere i form af de såkaldte gadgets på Comdex. Det er IT-udstyr bygget til et eller andet bestemt formål, eksempelvis grej som en kalender med Internet, mobiltelefoner på nettet og alt muligt andet i forbruger- og professionelt IT-drevet isenkram.

Fælles for dem alle er, at de fungerer 100 procent uden at have skyggen af et Windows system eller et andet Microsoftprogram i maskinen.

Blandt hundredvis af andre vil Netpliance Inc vise et 200 dollar apparat med en 10 tommer skærm, som giver en enkel Web-adgang til Internet for at tjekke vejret og aktiekurser. Og den kan også bruges til e-mail.

InfoGear Technology præsenterer en ny iPhone til 400 dollar. Der er tre års Web og e-mail med i prisen, og der er en indbygget telefon.

Cido Inc. startede allerede i sommer med at sælge en 99 dollar MailStation til blot e-mail, og Global Converging Technology viser en 399 dollar NetDisplay. Den er trådløs, med tryk-skærm og bruges til Web og e-mail. Afløseren for hjemmets trådløse telefon.

Årets tema på den 20. Comdex messe i Las Vegas kan således gå hen og blive det første alvorlige angreb på Bill Gates´ Windows-monopol. Teknologien er tilsyneladende ved at overhale Microsoft indenom- og dommer Thomas Penfield Jacksons angreb med et udkast til en dom over Microsoft-monopolet tidligere på måneden kan gå hen og blive et ligegyldig juridisk dokument endnu for dommen er faldet om at stække Gates-imperiet. Det gjorde IT-industrien selv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere