Hjemmearbejde breder sig

Nye tal fra PLS-Rambøll viser, at hjemmepc´en bliver brugt flittigt i de danske hjem. Alene på et år er antallet af virksomheder, hvor tre ud af fire ansatte bruger deres pc til hjemmearbejde, steget med mellem 10 og 12 procent.

Af Jens Herman Iversen & Anja Gustavsen, Computerworld Online

En markant større del af medarbejderne i de største virksomheder og offentlige institutioner bruger nu deres hjemme-pc til hjemmearbejde. Det viser ikke tidligere offentliggjorte tal fra PLS-Rambølls undersøgelse ?IT i praksis 2000?.

Tallene viser, hvor stor en del af de medarbejdere, som har en hjemme-pc, der rent faktisk også bruger den til hjemmearbejde. Virksomhederne er blevet spurgt om, hvor stor en andel af medarbejderne, der anvendte deres hjemme-pc til hjemmearbejde i 1999 og hvor stor en andel, der forventes at gøre det ultimo år 2000.

Stigning over hele linjen
I 1999 var det i stort set alle offentlige institutioner under en fjerdedel af medarbejderne med hjemme-pc, der brugte den til hjemmearbejde. Nemlig i 98 procent af institutionerne.
I år er andelen af institutioner med så lav en udnyttelsesgrad af sine medarbejderes hjemme-pc?er faldet til 78 procent.

Til gengæld viser tallene, at andelen af offentlige institutioner, hvor mere end 75 procent af medarbejderne med hjemme-pc bruger den til hjemmearbejde, stiger fra tre procent i 1999 til 15 procent i år. Den tilsvarende andel blandt de private virksomheder stiger fra en procent til 11 procent.

? Generelt kan vi se, at hjemmearbejde bliver mere udbredt i både private virksomheder og offentlige institutioner. En markant større andel af organisationerne svarer for år 2000, at næsten alle medarbejdere bruger deres hjemme-pc til hjemmearbejde, siger Anders Sønderby, konsulent i PLS-Rambøll og medredaktør af ?IT i praksis 2000?.

Kontoret kan stadig være fyldt
Han tilføjer dog, at det ikke nødvendigvis betyder, at medarbejderne tilbringer mere tid væk fra kontoret. Undersøgelsen siger nemlig intet om, hvor meget den enkelte bruger af sin arbejdstid derhjemme.

- Vi har undersøgt, om de har en hjemmearbejdsplads, og hvor meget de bruger den. Men for så vidt kan de både bruge den i arbejdstiden, og efter de har fået fri, siger Anders Sønderby.

Undersøgelsen er baseret på svar fra IT-chefer i 210 af de største danske virksomheder og 110 af de største danske offentlige institutioner. Respondenterne repræsenterer 640.000 arbejdspladser.
IT-JOB

Mjølner Informatics A/S

User Experience Team Lead

Zentura A/S

IT-konsulent
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Premium
Med de japanske ejere i ryggen skal KMD's løsninger nu for alvor ud i verden: Her er topchef Eva Bernekes plan
Interview: KMD er med sine nye japanske ejere godt på vej ud på verdensmarkedet. Nu skal KMD's softwareløsninger for alvor udover stepperne. Se topchef Eva Bernekes plan her.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.