Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Hjemmearbejde breder sig

Nye tal fra PLS-Rambøll viser, at hjemmepc´en bliver brugt flittigt i de danske hjem. Alene på et år er antallet af virksomheder, hvor tre ud af fire ansatte bruger deres pc til hjemmearbejde, steget med mellem 10 og 12 procent.

Af Jens Herman Iversen & Anja Gustavsen, Computerworld Online

En markant større del af medarbejderne i de største virksomheder og offentlige institutioner bruger nu deres hjemme-pc til hjemmearbejde. Det viser ikke tidligere offentliggjorte tal fra PLS-Rambølls undersøgelse ?IT i praksis 2000?.

Tallene viser, hvor stor en del af de medarbejdere, som har en hjemme-pc, der rent faktisk også bruger den til hjemmearbejde. Virksomhederne er blevet spurgt om, hvor stor en andel af medarbejderne, der anvendte deres hjemme-pc til hjemmearbejde i 1999 og hvor stor en andel, der forventes at gøre det ultimo år 2000.

Stigning over hele linjen

I 1999 var det i stort set alle offentlige institutioner under en fjerdedel af medarbejderne med hjemme-pc, der brugte den til hjemmearbejde. Nemlig i 98 procent af institutionerne.
I år er andelen af institutioner med så lav en udnyttelsesgrad af sine medarbejderes hjemme-pc?er faldet til 78 procent.

Til gengæld viser tallene, at andelen af offentlige institutioner, hvor mere end 75 procent af medarbejderne med hjemme-pc bruger den til hjemmearbejde, stiger fra tre procent i 1999 til 15 procent i år. Den tilsvarende andel blandt de private virksomheder stiger fra en procent til 11 procent.

? Generelt kan vi se, at hjemmearbejde bliver mere udbredt i både private virksomheder og offentlige institutioner. En markant større andel af organisationerne svarer for år 2000, at næsten alle medarbejdere bruger deres hjemme-pc til hjemmearbejde, siger Anders Sønderby, konsulent i PLS-Rambøll og medredaktør af ?IT i praksis 2000?.

Kontoret kan stadig være fyldt

Han tilføjer dog, at det ikke nødvendigvis betyder, at medarbejderne tilbringer mere tid væk fra kontoret. Undersøgelsen siger nemlig intet om, hvor meget den enkelte bruger af sin arbejdstid derhjemme.

- Vi har undersøgt, om de har en hjemmearbejdsplads, og hvor meget de bruger den. Men for så vidt kan de både bruge den i arbejdstiden, og efter de har fået fri, siger Anders Sønderby.

Undersøgelsen er baseret på svar fra IT-chefer i 210 af de største danske virksomheder og 110 af de største danske offentlige institutioner. Respondenterne repræsenterer 640.000 arbejdspladser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere