Handelskammeret vil certificere websites

Handelskammeret og TDC tilbyder fra starten af juni et nyt certifikat, der bekræfter identiteten på personerne bag et website. Det bliver også muligt at kryptere kommunikation med det nye certifikat.

Af Christian Lund

Endnu et kvalitetsmærke er født på nettet. Fra juni måned vil Handelskammeret i samarbejde med TDC (tidligere Tele Danmark) tilbyde at placere et lille certifikat på et website, der fortæller hvem, der står bag sitet.

- Det skal opfattes som en garanti for, at personerne bag et website også er dem, de giver sig ud for at være, siger chefkonsulent i Handelskammeret, Ole Schmidt, til Computerworld Online.

Handelskammeret skal administrere og foretage kontrollen med certifikatet, mens TDC Internet står for den tekniske løsning.

Ole Schmidt opfatter ikke det nye certifikat som en konkurrent til det eksisterende e-mærke, der bruges til at garantere, at et website lever op til en række minimums krav, når det gælder handel over nettet.

- Faktisk synes jeg, at de to supplerer hinanden meget godt. Vi garanterer, at en bruger taler med den, han faktisk tror, han taler med, mens e-mærket er en blåstempling af indholdet på sitet, siger han.

Kryptering
Det nye certifikat giver også mulighed for at kryptere kommunikation mellem besøgende og personerne bag et website via TDC´s servere.

Selv om tilbudet kommer midt i en offentlig debat om muligheden for at kryptere sig ud af en eventuel amerikansk overvågning via Echelon, så afviser Ole Scmidt at tilbudet et specifikt designet til dette.

- Vi har været i gang med projektet siden sidste sommer, siger han.

Prisen for et certifikat, der gælder to år, bliver 5.000 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.