Succes på mindre webløsninger

De er stolte de tre iværksættere bag webbureauet 1508. På lidt over et år har de skabt sikkert overskud ved at satse på produktion af mindre webløsninger. I 2001 ansatte de én ny medarbejder om måneden, og det vil forsætte i 2002, spår partnerne.

Første december 2000 var de tre. Nu er de 15. Ved overgangen til 2003 vil de efter planen være yderligere en håndfuld i det lille webbureau med det lidt specielle navn 1508. En bemærkelsesværdig vækst som de tre iværksættere Morten Pedersen, Line Rix og Mikkel Jespersen har skabt samtidig med et sikkert overskud i 2001.

Det lille webbureau omsatte sidste år for 6,5 millioner koner og får et samlet overskud på omkring 700.000 kroner. Et flot resultat i et vigende marked, som er skabt ved at satse massivt på produktion af mindre web-løsninger.

- Vi så, at de store webbureauer havde svært ved at få økonomi og kvalitet i de små projekter til under én million kroner, forklarer Morten Pedersen.

Fokus på små webproduktioner har sikret 1508 opgaver for blandt andet PBS, Europa Komissionen og Telia. Også offentlige kunder som for eksempel Finansministeriet og Udenrigsministeriet har placeret ordrer hos 1508.

De mange mindre opgaver resulterede sidste år i to fornemme priser. I oktober modtog deres arbejde med Købehavns Kommunes website en tredjeplads ved det daværende IT- og Forskningsministeriets uddeling af prisen ?bedst på nettet?. Og i december fik iværksætterne en tidlig julegave, da 1508 sammen med Henrik Kubel som de første danskere modtog den internationale pris International Typographic Award for firmaets egen grafiske identitet.

Nedgang i foråret
Grunden til 1508 blev lagt i december 2000, mens de tre iværksættere havde job i PR bureauet Advice. I første omgang var selskabet i kuvøse hos Jesper Højberg, der står i spidsen i Advice, men 1. januar 2001 blev båndene kappet og 1508 flyttede i egne lokaler ved Gråbrødre Torv.

2001 var dog ikke udelukkende en dans på roser for de tre iværksættere, der også mærkede nedgang i efterspørgslen efter web-løsninger. Specielt var foråret 2001 en hård tid for det lille bureau.

- Vi kom fra et meget trygt miljø og var heldige at gå i luften med et par gode opgaver. Men da de var overstået, skulle vi pludselig ud og skabe vores egne opgaver.

- Det var her vi blev virkelig voksne, siger Morten Pedersen.
Computerworld Online skriver gerne om vækstvirksomheder med succes.

Send et tip hvis du kender en virksomhed, der:

1) Er startet indenfor de sidste tre år

2) Har internettet som en vigtig del af forretningen

3) Har overskud

Send en mail til Christian Lund på redaktionen


I denne periode var det ifølge Morten Pedersen primært de tre iværksætteres personlige netværk, som sikrede opgaver til firmaet.

I fremtiden sætter 1508 specielt sin lid til streaming af lyd og billeder over internettet, samt det content management system selskabet selv har udviklet. Målet er at forøge omsætningen til mellem 9 og 10 millioner kroner i 2002. En vækst der vil kræve ansættelse af yderligere medarbejdere, vurderer Morten Pedersen.

Relevant link: 1508

Artiklen er en del af Computerworld Onlines løbende dækning af vækstvirksomheder med dokumenteret overskud og internettet som vigtig del af forretningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.