Læs også:GDPR-ekspert efter Helsingør-afgørelse fra Datatilsynet: Her er de vigtigste hovedpointer

Succes på mindre webløsninger

De er stolte de tre iværksættere bag webbureauet 1508. På lidt over et år har de skabt sikkert overskud ved at satse på produktion af mindre webløsninger. I 2001 ansatte de én ny medarbejder om måneden, og det vil forsætte i 2002, spår partnerne.

Første december 2000 var de tre. Nu er de 15. Ved overgangen til 2003 vil de efter planen være yderligere en håndfuld i det lille webbureau med det lidt specielle navn 1508. En bemærkelsesværdig vækst som de tre iværksættere Morten Pedersen, Line Rix og Mikkel Jespersen har skabt samtidig med et sikkert overskud i 2001.

Det lille webbureau omsatte sidste år for 6,5 millioner koner og får et samlet overskud på omkring 700.000 kroner. Et flot resultat i et vigende marked, som er skabt ved at satse massivt på produktion af mindre web-løsninger.

- Vi så, at de store webbureauer havde svært ved at få økonomi og kvalitet i de små projekter til under én million kroner, forklarer Morten Pedersen.

Fokus på små webproduktioner har sikret 1508 opgaver for blandt andet PBS, Europa Komissionen og Telia. Også offentlige kunder som for eksempel Finansministeriet og Udenrigsministeriet har placeret ordrer hos 1508.

De mange mindre opgaver resulterede sidste år i to fornemme priser. I oktober modtog deres arbejde med Købehavns Kommunes website en tredjeplads ved det daværende IT- og Forskningsministeriets uddeling af prisen ?bedst på nettet?. Og i december fik iværksætterne en tidlig julegave, da 1508 sammen med Henrik Kubel som de første danskere modtog den internationale pris International Typographic Award for firmaets egen grafiske identitet.

Nedgang i foråret

Grunden til 1508 blev lagt i december 2000, mens de tre iværksættere havde job i PR bureauet Advice. I første omgang var selskabet i kuvøse hos Jesper Højberg, der står i spidsen i Advice, men 1. januar 2001 blev båndene kappet og 1508 flyttede i egne lokaler ved Gråbrødre Torv.

2001 var dog ikke udelukkende en dans på roser for de tre iværksættere, der også mærkede nedgang i efterspørgslen efter web-løsninger. Specielt var foråret 2001 en hård tid for det lille bureau.

- Vi kom fra et meget trygt miljø og var heldige at gå i luften med et par gode opgaver. Men da de var overstået, skulle vi pludselig ud og skabe vores egne opgaver.

- Det var her vi blev virkelig voksne, siger Morten Pedersen.

Computerworld Online skriver gerne om vækstvirksomheder med succes.

Send et tip hvis du kender en virksomhed, der:

1) Er startet indenfor de sidste tre år

2) Har internettet som en vigtig del af forretningen

3) Har overskud

Send en mail til Christian Lund på redaktionen

I denne periode var det ifølge Morten Pedersen primært de tre iværksætteres personlige netværk, som sikrede opgaver til firmaet.

I fremtiden sætter 1508 specielt sin lid til streaming af lyd og billeder over internettet, samt det content management system selskabet selv har udviklet. Målet er at forøge omsætningen til mellem 9 og 10 millioner kroner i 2002. En vækst der vil kræve ansættelse af yderligere medarbejdere, vurderer Morten Pedersen.

Relevant link: 1508

Artiklen er en del af Computerworld Onlines løbende dækning af vækstvirksomheder med dokumenteret overskud og internettet som vigtig del af forretningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital