Risikabelt at spare på medarbejderpleje

Det kan være nærliggende at tage let på medarbejderpleje i disse tider, hvor det er
arbejdsgivers marked. Men det kan vise sig at blive dyrt, når opsvinget kommer og hjulene begynder at rulle hurtigere igen.

Mere om jobloyalitet

Fagligt dødvande fører til jobskift

Hver fjerde pønser på nyt job

Personaleflugt giver minus i chefens løn

Gode kolleger giver grund til at blive
En dag vender de lyse tider tilbage til IT-branchen. Og når den tid kommer, vil de virksomheder, som ikke har plejet sine medarbejdere, blive taget med bukserne nede. Den falske loyalitet vil vise sit sande ansigt, og medarbejderne vil søge væk, mener projektchef Lars Jepsen fra Loyalty Group International.

? I det øjeblik hjulene begynder at rulle igen, og man kan se nogle bedre karrieremuligheder og personlige udviklingsmuligheder andre steder, fordi virksomheden, man er i, måske ikke rigtig har fået plejet disse ting, så vil man være tilbøjelig til at skifte. De virksomheder, som har negligeret medarbejderplejen, vil blive straffet, siger Lars Jepsen, der mener, at IT-folk traditionelt er ret hurtige på jobskifteaftrækkeren.

? Jeg tror, at de bliver nogle af de første til at skifte og finde nogle mere attraktive job, mere attraktive lønninger og mere attraktive arbejdspladser. De er korte på lunten, hvad sådan noget angår, vurderer han.

De gode belønnes

De virksomheder, som skaber sig et image som en god arbejdsplads ? og kan leve op til det ? vil blive belønnet, når der bliver mere kamp om arbejdskraften. IT-folket vil søge hen, hvor de har indtryk af, at der bliver gjort noget ved de forhold, som var grunden til, at de forlod deres gamle arbejdsplads.

Derfor har Loyalty Group International som en del af Computerworlds loyalitetsundersøgelse opgjort de mest typiske årsager til jobskifte. I alt 1.419 personer ud af undersøgelsens 2.265 deltagere har skiftet job inden for de sidste tre år, og det viser sig, at arbejdsopgaverne samt manglende faglige og personlige udviklingsmuligheder er de klart væsentligste årsager til, at IT-medarbejderen søger væk. Først på tredjepladsen kommer løn og ansættelsesforhold.

? Karriere, personlig udvikling og indflydelse på egne arbejdsopgaver vægter utrolig højt i forhold til loyalitet, hvorimod løn nærmest bare er en vedligeholdelsesfaktor. Den skal selvfølgelig være i orden, men man behøver ikke være markant lønførende, siger Lars Jepsen, der ud fra undersøgelsens resultater giver følgende bud på, hvordan man skaber det gode medarbejderklima:

? Først og fremmest skal man fokusere på den fremadrettede personlige udvikling, interessere sig for sine medarbejderes karriere og deres fremtid. Derudover er det vigtigt med en synlig ledelse, der klart anskueliggør, hvor virksomheden er på vej hen. Det kræver kommunikation, og en god tosidet kommunikation har også vist sig at hænge meget nøje sammen med loyalitet, fastslår Lars Jepsen.

Denne artikel er fra Computerworld IT Job




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere