Grønland digitaliserer tv-sendenet

Som et af de første lande i verden lancerer Grønland nu digitalt fjernsyn via det jordbaserede sendenet, når lokal-stationen Nuuk TV etablerer 17 digitale tv-kanaler.

Den grønlandske lokal-tv station, Nuuk TV, etablerer fra 1. august 17 digitale tv-kanaler via det jordbaserede sendenet.

Dermed bliver Grønland et af de absolut førende lande, når det gælder udbredelsen af digitalt tv via det jordbaserede sendenet.

Nuuk TV har store forventninger til satsningen og vurderer, at der internationalt er store forventninger til digitaliseringen af tv og det jordbaserede sendenet.

- Derfor har det været vigtigt for os at få produceret en grønlandsk og fremtidssikret digitalmodtager, der i takt med lovgivningens liberalisering vil kunne levere nye tjenester, siger direktør for Nuuk TV, Jørgen Olsen.

Teknologi kommer fra Danmark
Det er danske KiSS Technology, der leverer teknologien til det grønlandske fremstød på det digitale tv-område i form af omkring 3000 af de såkaldte settop-bokse, der omsætter det komprimerede digitale signal til et gammeldags analogt tv-signal, som et almindeligt fjernsyn kan forstå.

KiSS Technology øjner med den grønlandske ordre en chance for at tildrage sig en række værdifulde erfaringer i en tid, hvor digitaliseringen af det jordbaserede sendenet i Danmark nærmer sig.

- Der er en række spændende muligheder i det grønlandske initiativ, som kan give os værdifulde erfaringer. Det kan give os nogle fordele, når andres landes sendenet skal digitaliseres, siger KiSS Technologys marketingschef, Bo Lustrup.

Danmark - der ellers er langt fremme indenfor digitalt tv - har endnu ikke digitaliseret det jordbaserede sendenet, omend det indgår i regeringens nye medieudspil som et fremtidigt scenarie.

Det betyder, at TV2 og DR ikke har mulighed for at afprøve de digitale muligheder, der herhjemme stort set er begrænset til Viasat og Canal Digitals satellit-tv, idet TDC, der sender digitalt tv via kabel, ikke har haft ret stor succes med at udbrede den i dag forældede Selector-boks til tv-seerne.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.