Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Grønland digitaliserer tv-sendenet

Som et af de første lande i verden lancerer Grønland nu digitalt fjernsyn via det jordbaserede sendenet, når lokal-stationen Nuuk TV etablerer 17 digitale tv-kanaler.

Den grønlandske lokal-tv station, Nuuk TV, etablerer fra 1. august 17 digitale tv-kanaler via det jordbaserede sendenet.

Dermed bliver Grønland et af de absolut førende lande, når det gælder udbredelsen af digitalt tv via det jordbaserede sendenet.

Nuuk TV har store forventninger til satsningen og vurderer, at der internationalt er store forventninger til digitaliseringen af tv og det jordbaserede sendenet.

- Derfor har det været vigtigt for os at få produceret en grønlandsk og fremtidssikret digitalmodtager, der i takt med lovgivningens liberalisering vil kunne levere nye tjenester, siger direktør for Nuuk TV, Jørgen Olsen.

Teknologi kommer fra Danmark

Det er danske KiSS Technology, der leverer teknologien til det grønlandske fremstød på det digitale tv-område i form af omkring 3000 af de såkaldte settop-bokse, der omsætter det komprimerede digitale signal til et gammeldags analogt tv-signal, som et almindeligt fjernsyn kan forstå.

KiSS Technology øjner med den grønlandske ordre en chance for at tildrage sig en række værdifulde erfaringer i en tid, hvor digitaliseringen af det jordbaserede sendenet i Danmark nærmer sig.

- Der er en række spændende muligheder i det grønlandske initiativ, som kan give os værdifulde erfaringer. Det kan give os nogle fordele, når andres landes sendenet skal digitaliseres, siger KiSS Technologys marketingschef, Bo Lustrup.

Danmark - der ellers er langt fremme indenfor digitalt tv - har endnu ikke digitaliseret det jordbaserede sendenet, omend det indgår i regeringens nye medieudspil som et fremtidigt scenarie.

Det betyder, at TV2 og DR ikke har mulighed for at afprøve de digitale muligheder, der herhjemme stort set er begrænset til Viasat og Canal Digitals satellit-tv, idet TDC, der sender digitalt tv via kabel, ikke har haft ret stor succes med at udbrede den i dag forældede Selector-boks til tv-seerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere