Henrik Larsen

Chef for DKCERT

E-Mail

henrik.larsen@cert.dk

Henrik Larsen, der er chef for DKCERT og bestyrelsesmedlem i Rådet for Digital Sikkerhed, opdaterer en gang om måneden Computerworlds læsere med de seneste tendenser inden for informationssikkerhed.
DKCERT (www.cert.dk) er et dansk Computer Security Incident Response Team, der håndterer sikkerhedshændelser på forskningsnettet.

I samarbejde med tilsvarende organisationer over hele verden indsamler DKCERT information om internetsikkerhed. DKCERT er en organisation i DeIC (Danish e-Infrastructure Cooperation).
74 artikler på Computerworld

Henrik Larsen

Alle kan lære af Exchange Server-sårbarheden: Her er de tre vigtigste pointer

Klumme: Årets første store hackerangreb er et lærebogseksempel på de mekanismer, der hersker i cyberkriminalitetsmiljøet og viser vigtigheden af, at man kender sin forretning.

26. marts 2021 kl. 14.30 | læs »
1

De offentligt ansatte står i et dilemma når det gælder informations-sikkerheden

Klumme: Er offentligt ansatte selv i stand til at vurdere om regler og retningslinjer er nødvendige? Der er ikke nødvendigvis balance mellem sikkerhed, brugervenlighed og effektivitet (økonomi) i den offentlige sektor.

26. februar 2021 kl. 14.30 | læs »
1

Vil du være med til formidlingseksperimentet #Hvadgørduselv?

Klumme: DKCert afprøver en ny måde at formidle adfærdstal for at se, om det kan ændre adfærden. Vil du være med?

29. januar 2021 kl. 14.30 | læs »

Et kig ind i krystalkuglen: Her er mine forudsigelser om cybersikkerhed for det kommende år

Klumme: Efter et 2020, der har overgået selv den vildeste fantasi, giver chef for DKCert, Henrik Larsen, sit bud på hvordan cybersikkerhedssituationen kommer til at se ud i 2021.

23. december 2020 kl. 14.30 | læs »

Derfor er videnssektoren (næsten) lige så kritisk som de kritiske sektor

Klumme: Den kommende cyber- og informationssikkerhedsstrategi har fået alle mand af huse – dvs. interessenterne og aktørerne på denne dagsorden kommer på banen med bud på, hvad kommissoriet for strategien ikke inde holder, og hvorfor det skal med alligevel. Jeg vil godt give mit besyv med.

27. november 2020 kl. 14.30 | læs »
11

Holder MitID også 10 år?

Klumme: Vi har netop fejret NemIDs 10 år jubilæum, og nu er afløseren MitID på vej. Lad os se lidt nærmere på, hvad MitID egentlig er, og om forudsætningerne for om MitID også kan blive 10 år er til stede.

30. oktober 2020 kl. 14.31 | læs »

Endelig er vi nået til oktober: Bare det var oktober hele året rundt

Klumme: Sommeren har sluppet sit tag i Danmark i disse dage. Den første nattefrost har indfundet sig, og bladene på skovens træer skifter farve. Oktober er en fantastisk måned for informationssikkerheden. Se hvorfor her.

25. september 2020 kl. 14.30 | læs »
2

Du har selv ansvaret for dine data

Klumme: På samme måde som borgerne har ejerskabet over deres eget køleskab og tager ansvar for risikoen ved at spise indhold, hvis ”bedst før”-dato er overskredet, har dataejeren også selv ejerskabet over egne data og tager ansvaret for selv at tjekke holdbarhedsdatoen.

28. august 2020 kl. 14.30 | læs »
39

NemID fylder 10 år: Dette jubilæum er virkelig værd at fejre

Klumme: At vi har NemID – en gratis, statsanerkendt digital identitet med et højt sikkerhedsniveau – giver Danmark et stort forspring i digitaliseringen. Men historien om NemID minder os også om, at ingenting er 100 procent sikkert og at man skal holde øje med udviklingen omkring sig for at være med.

31. juli 2020 kl. 14.30 | læs »

Nu er det sommer: Men du kan ikke slappe af - se her hvordan de cyberkriminelle vil forsøge at narre dig

Klumme: Endelig. Sommerferien står for døren og mange af os kan lægge en hektisk og anderledes periode bag os – noget ingen af os har prøvet før. Kan vi så læne os tilbage og slappe af? Svaret giver vist sig selv.

26. juni 2020 kl. 14.02 | læs »