Henrik Larsen

Chef for DKCERT

E-Mail

henrik.larsen@cert.dk

Linkedin

Se Henrik's LinkedIn profil

Henrik Larsen, der er chef for DKCERT og bestyrelsesmedlem i Rådet for Digital Sikkerhed, opdaterer en gang om måneden Computerworlds læsere med de seneste tendenser inden for informationssikkerhed.
DKCERT (www.cert.dk) er et dansk Computer Security Incident Response Team, der håndterer sikkerhedshændelser på forskningsnettet.

I samarbejde med tilsvarende organisationer over hele verden indsamler DKCERT information om internetsikkerhed. DKCERT er en organisation i DeIC (Danish e-Infrastructure Cooperation).
78 artikler på Computerworld

Henrik Larsen

Lad os sammen aflive en myte: Sikkerhed er ikke gratis

Klumme: Informationssikkerhedsområdet er præget af mange myter, fx at det er en teknisk disciplin. Den største myte er dog, at sikkerhed skulle være gratis. Får vi aflivet den myte, så er vi kommet rigtigt langt.

30. juli 2021 kl. 12.20 | læs »

Yes, brugervenligheden er tilbage: Vi kan lære meget af Danmarks risikostyring under corona-krisen

Klumme: Danmark er på vej tilbage i balance, efter at coronavirus i vinteren 2020 disruptede forholdet mellem brugervenlighed, sikkerhed og økonomi i det danske samfundssystem. Nøjagtig samme overvejelser, som er blevet gjort i den forbindelse,. bør styregruppeformænd, ledere, virksomhedsejere, direktører og andre gøre i dagens cybersikkerhedsmæssige trusselsbillede, blot på et mikroniveau.

25. juni 2021 kl. 14.30 | læs »

Er dine forsknings-informationer i fare?

Klumme: PET og UFM har udgivet en publikation, der burde være pligtlæsning for alle, der arbejder med forskning.

28. maj 2021 kl. 14.30 | læs »

Så tal dog om informationssikkerhed!

Klumme: Samtale fremmer forståelsen og viden. Derfor går vejen til højere sikkerhed gennem samtale og mere kommunikation.

29. april 2021 kl. 14.23 | læs »

Alle kan lære af Exchange Server-sårbarheden: Her er de tre vigtigste pointer

Klumme: Årets første store hackerangreb er et lærebogseksempel på de mekanismer, der hersker i cyberkriminalitetsmiljøet og viser vigtigheden af, at man kender sin forretning.

26. marts 2021 kl. 14.30 | læs »
1

De offentligt ansatte står i et dilemma når det gælder informations-sikkerheden

Klumme: Er offentligt ansatte selv i stand til at vurdere om regler og retningslinjer er nødvendige? Der er ikke nødvendigvis balance mellem sikkerhed, brugervenlighed og effektivitet (økonomi) i den offentlige sektor.

26. februar 2021 kl. 14.30 | læs »
1

Vil du være med til formidlingseksperimentet #Hvadgørduselv?

Klumme: DKCert afprøver en ny måde at formidle adfærdstal for at se, om det kan ændre adfærden. Vil du være med?

29. januar 2021 kl. 14.30 | læs »

Et kig ind i krystalkuglen: Her er mine forudsigelser om cybersikkerhed for det kommende år

Klumme: Efter et 2020, der har overgået selv den vildeste fantasi, giver chef for DKCert, Henrik Larsen, sit bud på hvordan cybersikkerhedssituationen kommer til at se ud i 2021.

23. december 2020 kl. 14.30 | læs »

Derfor er videnssektoren (næsten) lige så kritisk som de kritiske sektor

Klumme: Den kommende cyber- og informationssikkerhedsstrategi har fået alle mand af huse – dvs. interessenterne og aktørerne på denne dagsorden kommer på banen med bud på, hvad kommissoriet for strategien ikke inde holder, og hvorfor det skal med alligevel. Jeg vil godt give mit besyv med.

27. november 2020 kl. 14.30 | læs »
11

Holder MitID også 10 år?

Klumme: Vi har netop fejret NemIDs 10 år jubilæum, og nu er afløseren MitID på vej. Lad os se lidt nærmere på, hvad MitID egentlig er, og om forudsætningerne for om MitID også kan blive 10 år er til stede.

30. oktober 2020 kl. 14.31 | læs »