Morten Eeg Ejrnæs Nielsen

Rådgiver inden for sikkerhed og compliance gennem Globeteam.

E-Mail

men@globeteam.com

Linkedin

Se Morten's LinkedIn profil

Rådgiver inden for sikkerhed og compliance gennem Globeteam.

Morten fungerer som sikkerhedsrådgiver, med fokus på risikooverblik og samspillet mellem informationssikkerhed og databeskyttelse.

Morten har arbejdet med databeskyttelse og informationssikkerhed i en lang række offentlige og private organisationer og var arkitekten bag DKCERTs trusselsvurdering.

Morten er medstifter af og næstformand i Danmarks DPO-forening.
7 artikler på Computerworld

Morten Eeg Ejrnæs Nielsen

NIS2 venter ikke, selvom lovgivningen lader vente på sig

Klumme: En afventende tilgang til NIS2-implementering lægger et unødigt pres på de forretningsansvarlige, ligesom det helt lavpraktisk gør det svært at nå i mål med opgaverne til tiden.

11. september 2023 kl. 10.36 | læs »

NIS2: I skal huske også at beskytte jeres OT

Klumme: Når alle omfattede danske virksomheder medio oktober 2024 skal efterleve kravene fra NIS2-direktivet, så er det vigtigt at forstå, at dette i høj grad også inkluderer virksomhedernes Operations Technology (OT) – noget som de fleste ellers ret bekvemt har glemt at sikre, men i stedet bare gemt væk.

7. februar 2023 kl. 13.00 | læs »

Synspunkt: NIS2 kræver flere fælles myndigheder - ikke 18 nye døgnbemandede danske tilsynsmyndigheder

Klumme: En ensartet og centraliseret implementering af NIS2-direktivet i dansk lovgivning bør prioriteres. For svaret er ikke 18 nye døgnbemandede tilsynsmyndigheder forklarer Morten Eeg Ejrnæs Nielsen i dette indlæg.

7. december 2022 kl. 12.05 | læs »

Vigtigere end nogensinde: Derfor skal du have styr på risici hos leverandører og i forsyningskæden

Klumme: At have styr på risici i forbindelse med sin forsyningskæde er simpelthen bare en god ide, men jo mere usikker verden bliver, og jo flere trusler der opstår, jo mere vigtigt bliver det.

4. oktober 2022 kl. 13.30 | læs »

Rejsen mod ledelsesforankring af risikostyring

Klumme: Mange sikkerhedsfolk, jeg taler med, kan have rigtig svært ved at få ledelsen til at forstå eller prioritere deres arbejde. Jeg oplever også, at ledelsen har vanskeligt ved at forstå deres egen rolle i forhold til risici. Derfor har jeg besluttet mig for at skrive en klumme om ledelsesforankring af risikostyring.

31. august 2022 kl. 09.45 | læs »

NIS2 kommer - og det er på tide at komme i gang med forberedelserne: Her kan du begynde

Klumme: NIS2-direktivet er på vej. Hvis man danner sig et overblik over kravene på tværs af de forskellige lovgivninger og andre eksterne krav, vil man se, at ganske få tiltag faktisk kan hjælpe alle organisationer et langt stykke ad vejen mod compliance med mange forskellige lovkrav. Her kommer mine råd til at komme godt på vej.

3. juni 2022 kl. 12.59 | læs »

Trans-Atlantic Data Privacy Framework: Løsning på cloudproblemerne eller Schrems III?

Klumme: Der er en ny aftale på vej mellem EU og USA, der skal afløse Privacy Shield, som EU-domstolen kendte ugyldig i juli 2020. Vil denne nye aftale afhjælpe problemerne eller ende i endnu en dom, som gør den ugyldig?

27. april 2022 kl. 09.44 | læs »