Torben Clemmensen

It-sikkerhedsspecialist og pre-sales engineer, Tehtris

E-Mail

torben.clemmensen@tehtris.eu

Linkedin

Se Torben's LinkedIn profil

Torben Clemmensen er it-sikkerhedsspecialist hos Tehtris og hjælper virksomheder med at få overblik over deres it-infrastruktur.

Torben har over 15 års erfaring inden for it-sikkerhed fra bådet det offentlige og private. Torbens alter ego er Boris the Hacker, en karakter som illustrerer de massive problemer, som danske virksomheder står overfor i forbindelse med udenlandske hackere og it-kriminelle.

Boris The Hacker
5 artikler på Computerworld

Torben Clemmensen

NIS2 kommer til at opdele it-leverandører i et A- og B-hold – og det er du nødt til at være forberedt på

Klumme: ”Made in Europe” får en helt ny betydning, når den kommende dataforordning, NIS2, træder i kraft til efteråret. For med NIS2 vil der blive stillet helt nye krav til danske virksomheders dokumentation af sine it-leverandørers håndtering af dine data – men der er en genvej.

20. marts 2024 kl. 11.33 | læs »

Ransomware-angrebet mod CloudNordic beviser endnu en gang, at du selv har ansvaret for dine data

Klumme: Det katastrofale ransomware-angreb mod CloudNordic og AzeroNordic får fatale konsekvenser for de mange tusindvis af kunder, som har mistet deres hostede data. Men der er kun én, der har ansvaret for tabte data: dig.

30. august 2023 kl. 14.00 | læs »

NIS2 kommer til at ramme særligt retail-branchen som en bombe – og ingen er forberedt

Klumme: EU’s næste databeskyttelsesdirektiv, NIS2, er godt på vej til at blive vedtaget og sætter helt nye krav til beskyttelse af datatrafik hos virksomheder. Men særligt én branche rammes hårdt, og bliver der ikke styr på datatrafikken, så kan det koste direktørposter.

22. september 2022 kl. 11.38 | læs »

Om under 22 måneder er der nye EU-regler for databehandling: Og du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder

Klumme: EU er ved at nå til enighed om den nye NIS2-lovgivning, der omhandler datatrafik, og hvor den eksisterende NIS 1.0 kun gjaldt offentlige institutioner, så gælder NIS2 også for virksomheder, og får du ikke hurtigt styr på det, kan det koste dig 4 procent af virksomhedens årsomsætning. Bum!

20. juni 2022 kl. 13.40 | læs »

Glemt alt om Zero Trust og vælg i stedet Smart Trust – ingen kan finde ud af at bruge Zero Trust korrekt alligevel

Klumme: Alle vil have Zero Trust, men 95 procent af de virksomheder, som tror, at de har implementeret det, har gjort det forkert, hvilket næsten gør dem mere usikre. Derfor skal du stedet implementere Smart Trust.

11. maj 2022 kl. 10.28 | læs »