DK får fjerdeplads til EM i cybersikkerhed:"Danmark har vist vi stadig kan gnubbe skuldre med de allerstørste"
1 / 12
Facebook har i årevis udviklet og bygget hardware selv. Nu samlet selskabet alle aktiviteterne i en helt ny afdeling med den seneste nye teknologi.
Den nye hardware-afdeling hedder 'Area 404' og ligger i forbindelse med Facebooks hovedkvarter i Menlo Park, Californien.
Udviklingsafdelingen dækker omkring 2.000 kvadratmeter og rummer 50 arbejdsstationer, hvor ingeniørerne arbejder på at udvikle, bygge og teste forskellige former for prototyper.
Klik videre og se nogle af de projekter, som de arbejder på.
2 / 12
Et af Facebooks store projekter er 'Project Aries.'
Her er tale om en trådløs base-station, der skal kunne betjene 24 klienter samtidig, så man derved vil kunne udnytte frekvenserne bedre til dataoverførsler.
3 / 12
Area 404 ligner på mange måder et almindeligt værksted.
Her er arbejdsborde, drejebænke, boremaskiner og forskellige klassiske værktøjer, som ingeniørerne anvender til at bygge prototyperne.
4 / 12
Her ser vi Facebooks særlige ni-aksede fræsemaskine, som anvendes til at tilskære dele i komplekse former, som kræver meget høj præcision.
Maskinen er eksempelvis blevet anvendt til at skære en særlig aksel til Facebooks eksperimenter med laser-styret data-overførsel i forbindelse med selskabets Aquila-droner.
5 / 12
Denne fem-aksede vand-baserede skæremaskine kan udskære store plader af aluminium, stål, granit og sten i ønskede størrelser.
Maskinen kan håndtere plader på op til tre x halvanden meter.
6 / 12
Area 404 er udstyret med 50 arbejdsborde, hvor teams fra mange forskellige Facebook-afdelinger kan mødes for at diskutere praktiske ting.
7 / 12
Fem-akset fræse-maskine, der meget hurtigt og meget præcist kan udskære komponenter med meget høj præcision.
8 / 12
Nogle gange går ting i stykker, selv om de er bygget til at holde.
Facebook anvender dette elektron-mikroskop og CT-skanner til at kigge nærmere på komponenter, der er gået i stykker. Maskinen kan også tage 3D røntgen-billeder.
9 / 12
Denne prototype er en del af Facebook laser-program, hvor selskabet arbejder med laser-baseret overførsel af data.
Her ser vi en prototype af en såkaldt laser-detector.
10 / 12
Facebooks Aquila-droner skal fungere som bærere af internet i områder, hvor det er svært at lægge kabler og lignende til at dække behovet.
Det er ideen, at dronen også skal kunne sættes ind for at øge internet-kapaciteten til for eksempel sportarrangementer og lignende.
11 / 12
Facebooks netværks-switch hedder Wedge. Den blev oprindeligt udviklet til selskabets egne datacentre, men er nu bredt tilgængelig.
12 / 12
Her er Facebooks 360-graders videokamera, som egentlig består af 17 kameraer, der er sat sammen.