Annonceindlæg fra Synology

På rette kurs

Mængden af udfordringer i forhold til lagerplads stiger i takt med at mængden af forskningsdata topper på universiteterne verden over.

Mængden af udfordringer i forhold til lagerplads stiger i takt med at mængden af forskningsdata topper på universiteterne og andre uddannelsesinstitutioner verden over og det er i løsningen af disse udfordringer, at Synology Solutions spiller en central rolle.


Virtualisering, 10GbE-forbindelse, integreret datasynkronisering og krypteret cloud-backup bliver i stigende grad vigtige i takt med væksten i data stiger på de videregående uddannelser og andre steder.

Mens moderne uddannelsesinstitutioner fortsætter med at øge indsatsen for at sikre en højere tilgængelighed af services, udgør data stadig den største fysiske arbejdsbyrde. Forsøg på at digitalisere, arkivere og lave online-kurser resulterer i petabyte af nye data. Det førte eksempelvis til "en meget pludselig stigning i antallet og størrelsen af filer" på King's College London, da de for nogle år tilbage gik med i MOOCs (Massive Open Online Courses). Universiteter verden over har stået over for lignende udfordringer, da deres institutter ønsker lagerplads, der i højere grad er centraliseret, højere produktion og adgang for flere brugere på samme tid.

 

FLERE SAMTIDIGE BRUGERE ER LIG MED FLEKSIBILITET

Mængden af data vil stige i takt med at der sker fremskridt inden for forskningsteknologien, det samme vil den hastighed hvormed data skal læses og skrives. På University of Oxford indsamler Department of Materials op til 100GB data i forbindelse med et enkelt forsøg med synkrotron-røntgentomografi og har behov for at overføre op til 7TB data om ugen.

"Det er ekstremt vigtigt at have en jævn datastrøm, når der skal udføres en række analyser, som hver især benytter tidligere resultater som input," forklarer Mostafavi, James Martin-stipendiat ved Oxford University. Der er behov for ny opbevaringsteknologi for at kunne håndtere belastningen og sikre, at forskningen ikke påvirkes negativt. Samtidig er adgang for flere brugere på samme tid et must. "2-3 forskere skal når som helst kunne arbejde med forskellige dele af dataene og udføre deres analyser parallelt. Det gør, at  forskerne bliver mere fleksible i forhold til at planlægge deres tid."

 

BACKUP TIL VMS

I Østrig har det lægevidenskabelige universitet i Wien aktuelt fire virtual machine servers, som mangler backup-kopier.
Universitetet anvendte 3-2-1 backup-princippet til at opsætte en primær server som lokal backup for alle VM'er samt en ekstra fjernreplikationsserver, som synkroniseres med den primære server hver 3.-6. time via en 10GbE-forbindelse. Samtidig tilgås den primære server via SMB af 200 studerende og undervisere til lagring af filer og samarbejde på daglig basis.

 

OVERHOLDELSE AF KRAV ER VIGTIGT

Overholdelse af krav i forhold til klientkryptering og personoplysninger (GDPR) er væsentligt for skoler, som er afhængige af en ekstern cloud-service. For de små institutter, hvor det er vanskeligt at administrere og vedligeholde en ekstra intern server, udgør lagring med integrerede cloud-services, som lever op til skolernes krav, en brugbar løsning. "Vi var på udkig efter en robust løsning til lagring af data  
for skolens medarbejdere, som var sikker at tilgå både på og uden for campus via PC, MacBook, smartphone og tablet", fortæller Mark Twomey, teknisk medarbejder på University of Limericks School of Design, "Løsningen skulle leve op til den nye persondataforordning."

Da der fandtes flere storage nodes, blev det hurtigt besluttet, at man ville foretrække en løsning, der på en og samme tid tilbød on-premise- og cloud-service.

"Det er essentielt, at skoler og organisationer inden for uddannelsessektoren har en enkeltfaset, integreret løsning for hardware og cloud-backup," forklarer Jeremie Francois, som er forretningsanalytiker hos Synology UK og som University of Limericks School of Design spurgte til råds i forbindelse med udrulningen.

Da adgangen for både studerende og undervisere bliver nemmere, skal lageret udstyres med Windows AD-support til central ID-autentificering, finkornet adgangskontrol og, vigtigst af alt, krypteret cloud-backup,  
som beskytter dataene fra ejerne af cloud-løsningen og har begrænset adgang for genskabelse af data.

 

DELING AF VIDEO VIA CLOUDEN

I Australien stiller Surgical Skills Lab på Faculty of Medicine and Health Sciences på Macquarie University ligeledes krav om en lokal lagringsløsning for videooptagelser, som er integreret med universitetets Microsoft OneDrive-lagerplads.

Videooptagelser fra Surgical Skills Lab på Macquarie University streames til en lokal netværkslagerenhed, som gemmer videoerne på skolens OneDrive-lagerplads via en Cloud Sync-applikation.

Iain Brew, klinisk AV- & IT-koordinator fra Macquarie University siger, "Synology RackStation giver os en driftssikker og pålidelig løsning til at lagre mange streaminger af HD-videoer fra vores medicinske laboratorier på tværs af et netværk og synkroniserer det til lagring i clouden, så det kan deles og arkiveres sikkert.

Få flere oplysninger på: www.synology.com