Annonceindlæg fra Synology

Smarte kameraer giver nemmere og mere sikker overvågning

AI kan gøre kameraovervågning både lettere og mere effektiv.

Synology tager nu sin kameraovervågningsløsning et skridt videre med lanceringen af sine egne smarte kameraer med AI. Det skulle gerne resultere i færre og enklere supportsager.

 

Forskellige typer af kameraovervågning bliver et stadig mere almindeligt fænomen, både i samfundet som helhed og i virksomheder. Analysefirmaet IDC forudser, at det globale salg af overvågningskameraer vil stige med 11,9 procent om året frem til 2026.

Det ironiske i denne sammenhæng er, at øget brug af overvågningskameraer i flere tilfælde har ført til problemer med cybersikkerheden. Følsomme data, og her tænkes ikke kun på videosignaler, er kommet i forkerte hænder, og systemerne til at administrere kameraerne er nogle gange blevet de cyberkriminelles vej ind.

Et eksempel på en leverandør, der ikke formåede at beskytte sine løsninger, er Eufy, som sidste år blev afsløret i at sende ukrypterede videosignaler til skyen, til trods for at virksomheden oplyste, at videodata blev håndteret lokalt.

Dette har givet plads til, at andre aktører nu kan komme ind på kameraovervågningsmarkedet ved at tilføje deres egne kameraer til eksisterende, sikre overvågningsplatforme. Et eksempel på dette er Synology, som allerede er kendt for sine produkter til blandt andet backup, storage og cybersikkerhed.

- Vi har vores løsning Synology Surveillance Station til at administrere kameraovervågning, som fungerer med mere end 8.000 kameramodeller. Nu lancerer vi vores egne kameraer, siger Fredrik Gillinger, Head of Nordics hos Synology.

Klik her og læs mere om Synologys overvågningsløsninger.

 

Synology BC500 (venstre) og TC500 (højre).

 

Mindre behov for support

Fredrik Gillinger,
Head of Nordics hos Synology


Det er vigtigt for Fredrik Gillinger at påpege, at lanceringen af Synologys egne kameraer på ingen måde betyder en ringere understøttelse af kameraer fra andre leverandører. Hvorfor skal en kunde købe kameraer fra Synology?

En af de primære årsager er at reducere antallet af supportsager. I øjeblikket handler 60 procent af supportsagerne til Surveillance Station om kameraerne. Håbet er at kunne reducere det antal med egne kameraer. Det må også antages, at tiden til at håndtere kamerarelaterede supportsager vil falde.

Kundevirksomheder behøver aldrig direkte adgang til vores kameraer for at konfigurere dem, det kan gøres via Surveillance Stations brugerflade.


En anden fordel er, at kundevirksomhederne aldrig behøver direkte adgang til vores kameraer for at konfigurere dem, men at det kan gøres via Surveillance Stations brugerflade. Derudover opdateres kameraerne automatisk, hvilket reducerer administrationsdelen, forklarer Fredrik Gillinger.

For Synology er det vigtigt, at overvågning skal være let at administrere og sikre. Fredrik Gillinger beskriver de to kameraer, TC500 og BC500, som konkurrencedygtige i forhold til billedkvalitet og som "omkostningseffektive", eksempelvis sammenlignet med mere traditionelle CCTV-løsninger.

Synology understreger desuden, at deres løsning, i modsætning til mange andre CCTV-løsninger, ikke kræver nogen ekstern aktør til konfigurering og administration. Dette er en kæmpe fordel for mange små og mellemstore virksomheder.

En løsning til kameraovervågning med en avanceret del som Surveillance Station kan måske opfattes som en ren virksomhedsløsning. Men Fredrik Gillinger fortæller, at der også er en stigende interesse fra almindelige forbrugere.

Guide: Tre trin til at finde den rigtige overvågningsløsning, der passer til dig.


Kryptering i skyen

I forhold til specifikationerne kan nævnes en opløsning på 5 MP, 110 grader vidvinkel og nattesynsfunktion. Det giver skarpe optagelser i både dagslys og mørke.

Det er muligt at vælge kryptering, der betyder, at selv ikke vi hos Synology kan få adgang til de data, der er gemt på vores cloud-platform.


Synologys store produktudvalg gør det også nemt for kunderne. Surveillance Station er inkluderet med alle Synology NAS-servere, og der kræves ingen yderligere licenser eller abonnementsgebyrer til brug af kameraer. Den nødvendige server til Surveillance Station kører lokalt, hvilket er en fordel for mange kunder. Men det er også muligt at overføre videodata til skyen, hvis det ønskes. Der findes en løsning til krypteret overførsel af videodata til Synologys egen cloud-platform. Krypteret overførsel til andre cloud-platforme kræver noget konfigurationsarbejde.

- Det er muligt at vælge kryptering, der betyder, at selv ikke vi hos Synology kan få adgang til de data, der er gemt på vores cloud-platform, siger Fredrik Gillinger.

Læs mere om Synologys overvågningsløsninger her.


AI er prikken over i'et

Kameraerne TC500 og BC500 beskrives som "AI-powered". Denne AI-kraft opstår i en samlet løsning med kameraerne og med den software og hardware, der tilsammen udgør Surveillance Station. Konkret betyder det, at systemet for eksempel kan lære at skelne mellem mennesker og genstande, som eksempelvis biler, hvilket betyder, at antallet af unødvendige alarmer kan minimeres.

Genkendelse af ansigter og nummerplader, knyttet til prædefinerede regler, gør det muligt at automatisere opdagelsen af uvedkommende gæster. En anden meget nyttig funktion er at filme på steder, hvor temperaturgrænserne overskrides. Det kan eksempelvis være med til at undgå ødelæggende brande i lokaktioner som serverrum. Den bedste og største udnyttelse af AI bliver tilgængelig med Synologys AI-servere, såsom DVA1622.

Det er muligt at forsyne live feeds med vandmærker i Surveillance Station.


Synologys kameraer og Surveillance Station opfylder en lang række vigtige sikkerhedscertificeringer, såsom NDAA og TAA. Overvågningsløsningen udnytter sikkerhedsfunktionerne i Synologys operativsystem og i andre dele af virksomhedens tekniske arkitektur. Fredrik Gillinger afslutter med en beskrivelse af en interessant sikkerhedsfunktion:

- Det er muligt at forsyne live feeds med vandmærker i Surveillance Station. Det betyder, at risikoen for, at overvågningspersonale tager screenshots af følsomme emner og sælger dem videre til medier og lignende, mindskes.

Lær hvordan en NAS kan bruges til at forbedre overvågningen af dine lokaler.