Annonceindlæg fra Kingston Technology

Krypterede USB-drev - meget mere end dit almindelige flashdrev

Mens dagens krypterede USB-drev kan være forskellen mellem cybersikkerhed og cyberspionage/-brud, bliver de ofte glemt og ikke engang tænkt på igen.

I løbet af den hastigt fremskridende digitalisering skal virksomheder, myndigheder og organisationer håndtere en konstant voksende mængde data, og de ansvarlige for dets sikkerhed skal mestre nye udfordringer med hensyn til databeskyttelse og privatliv.

Ud over den rene mængde digital information, som kun accelereres af accepten af lokationsuafhængige arbejdsmodeller, er der opstået en yderligere risiko: yderligere mobilitet af data og dens anvendelse uden for virksomhedens eller organisationens grænser. Et aspekt som beslutningstagerne bør have i tankerne, når de skaber sikkerhedskoncepter.

 "Da data er i konstant bevægelse, er det ikke så ligetil mere at investere tungt i hele firewall-systemer, der vil beskytte dataene, mens de er på kontoret, når en medarbejder i sidste ende kan forlade kontoret gennem hoveddøren og bære flere terabytes af højt følsomme data på en ubeskyttet commodity USB-drev," sagde Michael Nielsen, Business Development Manager Denmark.

Nu kunne man argumentere for, at USB-drev næsten ikke bliver brugt mere, og derfor ikke udgør en stor sikkerhedstrussel for virksomheder, men nylige undersøgelser viser noget andet.

En undersøgelse foretaget af Statista viste, at der alene i Tyskland blev solgt 10,8 millioner USB-drev i 2022 [1].

Kingston Technology, verdenslederen inden for hukommelsesprodukter og teknologiløsninger, med over 35 års branchekendskab, undersøgte deres salgsopdeling mellem commodity USB'er og krypterede USB-drev. Resultaterne viste, at langt størstedelen af virksomheder og forbrugere stadig køber commodity USB'er i stedet for krypterede USB-drev, hvilket kan efterlade dem og deres data ubeskyttede.

Baseret på disse øjenåbnende fakta ville det være gavnligt at forklare fordelene ved krypterede USB-drev ved at bruge eksemplet på Kingston's IronKey Vault Privacy 50 (VP50): Kingston IronKey Vault Privacy 50 (VP50) kombinerer både AES-256-bit kryptering i XTS-tilstand og FIPS 197 sikkerhedscertificering med fleksibiliteten af både USB-A og USB-C formfaktorer. For virksomheder betyder dette, at stærk databeskyttelse aldrig har været mere tilgængelig og overkommelig.

Til medarbejdere blev VP50 oprettet med brugere i tankerne - dens brugervenlighed betyder, at usikre arbejdsomgange - og deres tilknyttede risici - undgås.

Det er virkelig en tour de force, når det kommer til sikkerhed. En multi-adgangskode mulighed - for admin, der ønsker op til 3 adgangskoder til at få adgang til drevet, betyder ingen mistede data, hvis en enkelt adgangskode bliver glemt eller mistet. En ny passphrase-tilstand - for medarbejdere, der ønsker en super sikker, men alligevel nem måde at få adgang til drevet uden at skulle igennem komplekse adgangskoder - de kan bruge hintfeltet til at stille sig selv et sikkerhedsspørgsmål, og deres passphrase er svaret.

Brute force attack-beskyttelse - låser bruger / en gang nulstille adgangskoder efter 10 mislykkede forsøg og sletter drevet, efter at admin-adgangskoden er gættet forkert 10 gange i træk - betyder, at angribere ikke kan få adgang til data. BadUSB-beskyttelse, gennem digitalt underskrevet firmware, forhindrer angribere i at erstatte drevets firmware med malware, der kan installere ransomware eller værre. For at beskytte mod potentiel malware på utroværdige systemer kan både admin og bruger indstille Read Only tilstand for at skrivebeskytte drevet.

For kundens ro i sindet er VP50 blevet penetrationstestet ("Pen-Tested") af SySS, en anerkendt tredjepartsekspert, for at opnå "Godkendt sikkerhed" certificering.

Men det stopper ikke der, VP50 tilbyder også en enkelt gendannelsesadgangskode til at genvinde adgang til data på låste drev og overholde love og forskrifter, når det er nødvendigt. For brugervenlighed blev den flersprogede Windows- og macOS-software redesignet fra bunden for at give en mere intuitiv oplevelse for brugeren. Alt ovenstående opsummeret gør VP50 til det eneste drev, der i øjeblikket er tilgængeligt, som kombinerer ovenstående funktioner til en så lav pris.

Kort sagt, Kingston IronKey VP50 er den ideelle løsning for dem, der ønsker at gå væk fra at bare gemme deres data på en standard USB, men i stedet ønsker at beskytte deres forretnings- eller personlige data - uden at sprænge banken - med sikkerhed for, at Kingston IronKey VP50-serien er et best-in-class-drev til forretnings- og personlige brugere.