Annonceindlæg fra Kingston Technology

SATA i datacentre – er det fortsat en faktor, man skal regne med?

Rollen, som SATA Enterprise SSD'er spiller i datacentre i dag.

Omsætningen på datacentermarkedet forventes at nå 325,90 mia. USD i 2023. Omsætningen, der domineres af netværksinfrastrukturen, og som har en forventet markedsvolumen på 190,50 mia. USD i 2023, forventes at udvise en årlig vækstrate (CAGR 2023-2028) på 6,12 %, hvilket medfører en markedsvolumen på 438,70 mia. USD inden 2028 [1].

I takt med at datacentre fortsat udvikler sig, vil en forståelse af de nuværende tendenser samt en forudsigelse af fremtidige behov hjælpe din virksomhed med at sørge for, at væksten går i den rigtige retning. Men betyder planlægningen for fremtiden så også, at du straks skal købe en helt ny systeminfrastruktur for at følge med?

 [1] https://www.statista.com/outlook/tmo/data-center/worldwide#:~:text=Revenue%20in%20the%20Data%20Center,US%24438.70bn%20by%202028

Nuværende teknologier

Mens behovet for datalagring og administration vokser eksponentielt, oplever datacentre, skytjenester, edge computing, IoT og tilknyttede sysemer en eksplosiv vækst i datavolumen. Dette behov giver næring til væksten af nye teknologier. Den største udvikling for datacentre i form af storage har været indførelsen af NVMe.

For at benytte denne teknologi skal værtssystemet/-serveren kunne håndtere denne kommunikationsprotokol og dette kræver specifik hardware, som f.eks. backplane, kabel og HBA/RAID-controllere. For virksomheder medfører dette større investeringer, det være sig til servere eller storage-undersystemer.

Så hvorfor ikke få det overstået og foretage investeringen med det samme?

Afhængigt af din nuværende konfiguration kan der være flere argumenter for at overveje at opgradere systemet, før der indføres en helt ny teknologi. Den aktuelle timing svarer f.eks. muligvis ikke med virksomhedens behov, hvilket kan føre til potentielle investeringer i et system, som muligvis ikke tilbyder de samme fordele for din virksomhed, som det ville for en virksomhed, som udnyttede fordelene ved NVMe fuldt ud. Det er således vigtigt at vurdere de driftsmæssige krav grundigt og udarbejde en køreplan, som maksimerer afkastet af din investering.

Mange virksomheder har en livscyklus for hardwareressourcer, som er designet til at vare mindst tre år. Når disse systemer er nået til deres 3-års livscyklus, har du to muligheder: Opgradér eller køb nyt. Før pandemien/krisen var beslutningen om at købe ny hardware nem for virksomhederne, men nu er omkostningsbevidsthed og miljømæssige overvejelser af afgørende betydning for virksomheder. Nødvendiggør disse systemer virkelig udskiftning?

For det fleste vil en SSD-opgradering være nok til at puste nyt liv i systemerne de næste få år, og da de fleste af disse fortsat vil være SATA-baserede, bliver SATA her helt sikkert et stykke tid endnu. Desuden er den bedste måde at minimere miljøpåvirkningen af datacenterhardware at holde den kørende så længe som muligt. Win-win.

 

Vigtige fordele ved at opgradere dit system 

Hos Kingston Technology er vores engagement i støtte til opgraderinger dybt integreret i vores DNA. Vi er mere end en del af processen – vi er din betroede partner. Akkurat som de fleste systemopgraderinger begynder med hukommelses- og lagringsforbedringer for ældre pc'er og servere, er det en problemfri opgave for os. Den vigtigste fordel – levetiden for eksisterende systemer forlænges med henblik på forbedret investeringssikkerhed, hvilket medfører, at afkastet af investeringen (ROI) øges, og de samlede ejerskabsomkostninger (TCO) reduceres.

Når du føler, at du konstant investerer i din It-infrastruktur for at holde systemerne klar til de næste uforudsete behov, vil opgradering af dit system også give mening i forhold til et fremtidssikringsperspektiv.

 

Hvor skal du starte, når du beslutter dig for at opgradere?

Én fremgangsmåde er at fjerne mekaniske harddiske og erstatte dem med SATA SSD'er, som nu har en konkurrencedygtig pris. Den øjeblikkelige effekt er forbedret ydeevne med hurtig systemopstart og hurtige indlæsningstider for programmer.

Mange organisationer opererer imidlertid alene med harddiske eller en kombination harddiske og SSD'er. Derfor er en systemopgradering med SATA SSD'er sandsynligvis den bedste mulighed, idet en 2,5" SATA SSD passer i 2,5" HDD-slots på de ældre systemgenerationer, hvilket gør det til en leg at opgradere. En nyligt Twitter-afstemning, som blev foretaget af Kingston Technology, viser faktisk, at 51,5 % vælgerne mente, at en SSD kan udskiftes i løbet af 3-5 minutter.  

Derudover er nogle af nutidens SSD'er i datacentre, f.eks. Kingston Technology DC600M-drevet, designet til applikationer med blandede arbejdsopgaver, som sørger for, at de både leverer intensive læse- og skrivearbejdsopgaver, så du ikke behøver at beslutte dig for det ene eller det andet. Det leverer yderligere en bedre skriveholdbarhed over et bredt udvalg af arbejdsopgaver og vedligeholder samtidigt de strenge krav om konsistent ydeevne. Kort sagt er det designet til tjenesteleverandører, som kører en bred række kundeapplikationer – måske som din virksomhed?

Det vigtigste er dog, at Kingston investerer millioner i udvikling og test a SSD'er i dag, hvilket reducerer dine samlede ejeromkostninger i fremtiden. Den resulterende ydeevne, stabilitet og langtidsholdbarhed er årsagerne til, at vores Enterprise SSD'er er blevet til en branchestandard i hele verden. Opgradering af Enterprise SSD'er kan accelerere store databaser, leverer kortere responstider ved anvendelse af skyen samt øge hastigheden for applikationer i storage med funktioner, som holder missionskritiske datacentre kørende døgnet rundt.

 

Kontaktinfo:

Se alle annonceindlæg